Încredere falsă fară Dumnezeu

Visits: 4

Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul (Ieremia 17:5)


În cine v-ați pus încrederea? Aceasta este o întrebare cheie pentru toți cei care doresc să trăiască prin credință în Dumnezeu. Din nefericire, ne pricepem de minune să înlocuim încrederea noastră sinceră în Domnul cu ceea ce avem în fața ochilor, cu lucruri materiale, cu forța noastră sau a altora. Când ne punem credința în orice sau în oricine altcineva în afară de Dumnezeu, adoptăm o încredere falsă și ne îndepărtăm de Domnul.

Versetul de astăzi ne avertizează asupra acelei credințe false care își pune încrederea în oameni sau în resursele acestei lumi și se îndepărtează de Dumnezeu. Este o tendință naturală a umanității decăzute să se îndepărteze de Domnul și să caute răspunsuri în idoli umani. Dar fiecare creștin trebuie să îl aibă pe Isus Hristos ca unic obiect al credinței sale. El este adevărata speranță, autorul și desăvârșitorul credinței noastre. Numai în Dumnezeu ne vom numi binecuvântați de Domnul, crezând în El cu adevărată încredere.

Abandonați astăzi încrederea falsă

  • Meditați la cine a fost obiectul încrederii voastre: părinții, șeful, soțul, soția, copiii, voi înșivă, bunurile materiale? Amintiți-vă întotdeauna acest lucru: în afară de Domnul, nimeni nu este demn de încredere totală.
  • Retrageți-vă încrederea de la persoana sau lucrul (banii, de exemplu) în care v-ați încrezut mai mult decât în Dumnezeu. Ceea ce ai nevoie nu va veni prin puterea sau voința umană, ci prin harul și voința lui Dumnezeu.
  • Până când nu vă veți pune încrederea 100% în Dumnezeu, veți fi frustrați și răniți, pentru că nimeni nu poate garanta ceea ce numai Isus poate face.
  • Rugați-vă și puneți-L pe Domnul în centrul inimii voastre. Încredeți-vă și odihniți-vă în El. El va lucra (Psalmul 37:4-5).
  • Căutați să-L cunoașteți mai bine pe Dumnezeu, citiți zilnic Cuvântul Său. În acest fel, vei vedea cum încrederea ta în el va deveni mai puternică în fiecare zi.

Pentru rugăciune:

Doamne, iartă-mă că mă încred în alte lucruri/persoane și nu în Tine. Ajută-mă să cred în tine din toată inima și nu în forțele mele proprii. Fie ca Cuvântul tău să mă învețe să mă încred în tine și să mă odihnesc în tine în mijlocul tuturor adversităților din viața mea. Îți mulțumesc că ești bun și credincios, că ești demn de încredere și că ai grijă de mine. În numele lui Isus, amin.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!