“Învățături din Biblie despre Simplitate și Credință: 9 Versete care Ne Îndeamnă să Fim Ca Niște Copii”

Views: 38

Dumnezeu iubește copiii! Există multe versete în Biblie care vorbesc despre copii și despre locul special pe care aceștia îl au în inima lui Dumnezeu. În unele ocazii, Isus i-a folosit pe copii ca exemplu de urmat. El a spus că trebuie să fim ca niște copii pentru a intra în Împărăția cerurilor.

De ce ar trebui să fim ca niște copii în relația noastră cu Dumnezeu? Pentru că ei au o inimă tandră, umilă și deschisă la demersurile lui Dumnezeu. Dumnezeu tânjește ca noi să ne apropiem de El în acest fel: cu tandrețe, umilință și așteptare în fața voinței Sale.

Alege astăzi să fii ca un copil în fața Tatălui tău divin. Vino la el din toată inima, bucură-te cu multă plăcere de compania lui și trăiește o viață de ascultare care îl slăvește pe Tatăl în orice moment.

În cele ce urmează, vom explora 9 astfel de versete care ne învață să fim ca niște copii în credința și relația noastră cu Dumnezeu, să primim Împărăția Cerurilor și să experimentăm bucuria și înțelepciunea care vin din această perspectivă. Aceste texte ne îndeamnă să avem inimi deschise și să înțelegem că credința simplă și necondiționată este un dar prețios în călătoria noastră spirituală.


(Matei 18:1-4)

În clipa aceea, ucenicii s-au apropiat de Isus şi L-au întrebat: „Cine este mai mare în Împărăţia cerurilor?” Isus a chemat la El un copilaş, l-a pus în mijlocul lor şi le-a zis: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor. (Matei 18:1-4)

(Marcu 10:15-16)

Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea!” Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. (Marcu 10:15-16)

(Luca 18:17)

Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea.” (Luca 18:17)

(Marcu 10:13-14)

I-au adus nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau. Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat şi le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. (Marcu 10:13-14)

(Matei 11:25-26)

În vremea aceea, Isus a luat cuvântul şi a zis: „Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor. Da, Tată, Te laud, pentru că aşa ai găsit Tu cu cale!” (Matei 11:25-26)

(Matei 19:14)

Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” (Matei 19:14)

(1 Petru 2:2-3)

şi, ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire, dacă aţi gustat în adevăr că bun este Domnul. (1 Petru 2:2-3)

(Marcu 9:35-37)

Atunci Isus a şezut jos, a chemat pe cei doisprezece şi le-a zis: „Dacă vrea cineva să fie cel dintâi, trebuie să fie cel mai de pe urmă din toţi şi slujitorul tuturor!” Şi a luat un copilaş şi l-a aşezat în mijlocul lor; apoi l-a luat în braţe şi le-a zis: „Oricine primeşte pe unul din aceşti copilaşi, în Numele Meu, Mă primeşte pe Mine; şi oricine Mă primeşte pe Mine, nu Mă primeşte pe Mine, ci pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Marcu 9:35-37)

(Psalmul 8:2)

Din gura copiilor şi a celor ce sug la ţâţă, Ţi-ai scos o întăritură de apărare împotriva potrivnicilor tăi, ca să astupi gura vrăjmaşului şi omului cu dor de răzbunare. (Psalmul 8:2)


Aceste 9 versete biblice care ne învață să fim ca niște copii ne amintesc de importanța umilinței, a încrederii neclintite și a sincerității în viața noastră spirituală. Ele ne invită să ne apropiem de Dumnezeu cu inimile deschise și cu credința simplă și sinceră a unui copil. Prin această abordare, putem experimenta profunzimea relației noastre cu Divinitatea și bucuria de a trăi în prezența Sa.

Să ne străduim să cultivăm această atitudine de a fi ca niște copii în credința și în relația noastră cu Dumnezeu, aducând simplitate, încredere și bucurie în viața noastră spirituală. Această perspectivă ne poate încuraja să ne apropiem mai mult de Împărăția Cerurilor și să experimentăm harul și iubirea necondiționată a lui Dumnezeu în fiecare zi.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!