Iubind pe Dumnezeu pentru a iubi pe toată lumea

Poate că la un moment dat s-ar putea să fi crezut că Dumnezeu are nevoie de dragostea noastră. Dumnezeu nu are nevoie de nimic de la noi. El este mulțumit, da, că îl iubim și îl adorăm. El a pus un spațiu în sufletul nostru, în inima noastră, care ne dă dorul de a-l avea în viața noastră. Dar El ne-a iubit mai întâi.

Nevoia de a-L iubi pe Dumnezeu

Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. (1 Ioan 4:10)

Dumnezeu nu are nevoi, prin urmare, nu putem satisface nevoile Sale, give putem reflecta dragostea Lui. Pe măsură ce Îl iubim pe Dumnezeu și avem o relație puternică și strânsă cu El, sunt mai capabili să-i iubesc pe ceilalți. Trebuie să-L iubim pe Dumnezeu pentru a-i iubi pe toți.

Iubirea ca Dumnezeu și iertarea ca El ar trebui să fie scopul nostru
Iubirea dese care vorbește Isus este or iubire care nu judecă, nu respinge, nu trădează. This greu pentru noi toți cei din natura noastră să iubim așa. Numai dacă învățăm să-L iubim pe Dumnezeu putem iubi pe toată lumea. Numai prin a fi aproape de Dumnezeu în fiecare zi vom deveni din ce în ce mai asemănători imaginii Sale și vom putea să-L reflectăm.

Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. (1 Corinteni 13:4-8)

Dacă există ceva care ne costă, este să iertăm și trebuie să o facem. Amintindu-ne nu numai că acesta a fost cel mai mare exemplu pe care ni l-a dat Isus, când pe cruce i-a cerut lui Dumnezeu să ierte pe cei care l-au dus acolo. De asemenea, trebuie să înțelegem că iertarea ne ia povara resentimentului.

Cu cât ne apropiem de Dumnezeu și petrecem timp cu El, cu atât mai mult putem iubi pe toată lumea. Mai întâi trebuie să-L iubim pe Dumnezeu. Este cel mai bun mod de a deveni mai asemănători Lui și de a reflecta dragostea, valorile, respectul și lumina pe care El ne-a cerut să fim.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!