Kate Forbes, candidat la funcția de prim-ministru al Scoției, își apără cu îndrăzneală credința creștină împotriva atacurilor pentru că susține căsătoria biblică

Visits: 4

După anunțarea lui Nicola Sturgeon ca prim-ministru al Scoției, Kate Forbes a apărut ca favorită pentru a-i succeda în funcția de prim-ministru al Scoției și a afirmat cu tărie că va fi fermă în privința unor probleme precum căsătoriile gay.

Sturgeon a părăsit funcția de șefă a guvernului de stânga pro-independență în plină cădere de popularitate pentru că a promovat legea extrem de controversată privind autodeterminarea de gen, ceea ce a făcut din Forbes un favorit al presei datorită unei serii de caracteristici precum amabilitatea față de adversari, capacitatea de reflecție profundă și legătura cu oamenii.

Ea are un masterat în migrație și diaspora și vorbește fluent gaelica, o trăsătură pe care nu toți politicienii scoțieni o împărtășesc cu Forbes, care are 32 de ani și se află în fruntea finanțelor și economiei țării sale, fiind o figură importantă în Partidul Naționalist Scoțian.

După concediul de maternitate, ea a anunțat că este pregătită să se lanseze în cursa pentru conducerea guvernului, ceea ce i-a atras multiple atacuri pentru că este creștină și susține viziunea biblică asupra căsătoriei, în fața diferitelor legislații care au fost făcute în țară pentru a acomoda și accepta cu forța uniunile gay.

“Credința mea este esențială pentru ceea ce sunt”, a spus ea, povestind că a trăit cândva în India pentru că părinții ei erau misionari.

“Ca să fie clar, cred în persoana lui Iisus Hristos. Cred că a murit pentru mine, că m-a salvat și că chemarea mea este să îl slujesc și să îl iubesc și să îmi slujesc și să îmi iubesc semenii cu toată inima, sufletul și puterea mea. Politica va trece, eu sunt o persoană înaintea politicii și voi continua să cred că sunt făcută după chipul lui Dumnezeu”, a declarat ea pentru BBC într-un interviu acordat în 2021.

Ea și-a apărat în repetate rânduri convingerea că credința sa puternică în Hristos nu este o piedică pentru a fi un lider care îi reprezintă pe toți.

În prezent, există o luptă în țară pentru autodeterminarea genului, care se aliniază cu agenda LGBT și includerea forțată a planurilor lor, astfel că ea este una dintre primele care a cerut oprirea acestei legi care schimbă în grabă “definiția bărbatului și a femeii ar risca să creeze o lege proastă”.

De asemenea, este criticată pe scară largă pentru că a apărat viața în detrimentul avortului și al eutanasiei pentru bolnavii în fază terminală, fiind atacată și pentru gândurile despre măsura în care “credința sa” i-ar influența poziția dacă ar deveni prim-ministru, precum și pentru că a fost considerată “nepotrivită” pentru acest post deoarece s-a opus în mod deschis căsătoriilor între persoane de același sex.

“Mi-aș dori ca oamenii să nu o mai atace pe Kate Forbes pentru credința ei religioasă. Ea nu a arătat niciodată vreo înclinație de a restrânge drepturile atunci când vine vorba de politica guvernamentală”, a declarat Joanna Cherry, parlamentar și partenera lui Forbes.

“Nimeni care a ascultat-o pe Forbes vorbind, cu atât mai puțin a petrecut timp cu ea, nu ar putea crede în mod rațional că este o bigotă, este amabilă, respectuoasă și nu privește oamenii de sus, așa cum fac mulți din profesia ei în prezent. Cu toate acestea, credința religioasă – și să fim clari, mai ales creștinismul – este văzută în zilele noastre, în cel mai bun caz, ca fiind suspectă și, mai des, ca un fanatism susținut de superstiții”, a declarat Stephen Daisley, editorialist în The Spectator, detaliind că nu credința lui Forbes este problema, ci climatul ostil la tot ceea ce miroase a creștinism.

“Aș fi votat conform conștiinței mele într-o poziție care se repetă de fapt în majoritatea religiilor majore în ceea ce privește islamul, iudaismul și așa mai departe. În calitate de creștin practicant, pot să vă spun ce practic, și anume că mariajul este între un bărbat și o femeie“, a spus ea și a stârnit critici.

Chiar și cu un nou-născut, Forbes mizează pe bunul simț în cadrul unui guvern care vrea să împuternicească tot ceea ce este împotriva credinței, menționând că, în sine, a crede în Dumnezeu și a sluji oamenii este mai compatibil decât mulți nu cred.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!