Lecții despre rugăciune

Visits: 24

Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata.
Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.
Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. (Matei 6:5-7)

Cu toții cunoaștem Rugăciunea Tatăl Nostru. Isus ne-a învățat această rugăciune minunată, dar înainte de aceasta, El a dat câteva instrucțiuni foarte importante. Există 2 lucruri pe care trebuie să le evităm atunci când ne rugăm:

  • Ipocrizia – “să nu fiți ca ipocriții…” (Matei 6:5-6).
  • Repetițiile deșarte – “nu folosiți repetiții deșarte…” (Matei 6:7-8).

Aceasta înseamnă că trebuie să fim sinceri și autentici atunci când vorbim cu Dumnezeu. El cunoaște toate lucrurile. Nu trebuie să încercăm să-L impresionăm cu ceea ce ne rugăm, nu pe El sau pe alții. Dumnezeu vede inima.

Nici nu trebuie să repetăm cuvintele în mod deșert, cu atât mai puțin să folosim rugăciunea “Tatăl Nostru” în sine pentru asta. O astfel de practică de repetare este destul de comună în religiile păgâne (cum ar fi mantrele, de exemplu), dar nu ar trebui să fie așa în rândul creștinilor. Nimeni nu-L convinge pe Dumnezeu repetând prea mult același lucru și nici nu ajunge să facă penitență cu o astfel de atitudine.

Motivația corectă este importantă

  • Fiți întotdeauna autentici cu Dumnezeu în rugăciune! Îndepărtați măștile și curățați-vă inima înaintea Domnului.
  • Nu repetați mereu același lucru, așa cum fac mulți folosind mantre sau rugăciuni deșarte. Isus a spus că este inutil.
  • Asta nu înseamnă că trebuie să fim nestatornici în rugăciune. Fiți sinceri, smeriți și perseverenți în rugăciunile voastre. Rugați-vă fără încetare (1 Tesaloniceni 5:17).
  • Considerați-vă rugăciunile ca pe o conversație plăcută și sinceră cu Tatăl vostru ceresc. Treceți în revistă în Biblie alte principii valoroase pe care Hristos ne-a învățat despre rugăciune.

Să ne rugăm:

Doamne, Dumnezeul nostru și Tatăl nostru ceresc, îți mulțumim că asculți rugăciunile copiilor tăi. Îți mulțumim, Isus, că ne-ai învățat cum să ne rugăm! Ajută-mă să nu fiu ipocrit și să nu repet inutil cereri și expresii în fața Tatălui. Îți mulțumesc pentru Cuvântul tău care ne călăuzește mereu și ne ajută în tot ceea ce facem. Fie ca numele tău, Doamne, să fie onorat în această zi! În numele lui Isus, amin.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!