Nu vă supărați pe succesul altora.

Visits: 5

Taci înaintea Domnului şi nădăjduieşte în El. Nu te mânia pe cel ce izbuteşte în umbletele lui, pe omul care îşi vede împlinirea planurilor lui rele. (Psalmi 37:7)

Astăzi, cu ajutorul rețelelor de socializare, putem urmări viețile prietenilor și cunoștințelor noastre. Această ” facilitate” are și unele consecințe. Poate cea mai recurentă este sentimentul că totul merge bine în viețile altora, în timp ce propriile noastre vieți rămân stagnante. Prin urmare, în loc să ne ajute – în multe ocazii – rețelele de socializare ajung să ne asuprească și să alimenteze un comportament care ne îndepărtează de Dumnezeu: invidia.

Atunci când ne concentrăm asupra vieții altora, nu reușim să detectăm ceea ce Dumnezeu face în viața noastră. Viața fiecăruia conține momente de bucurie, de jale, de doliu, de perseverență, de învățare și de lacrimi. Toate aceste momente au importanța lor. Trebuie să recunoașteți că social media nu vă va ajuta să treceți prin aceste faze. Ele dau valoare doar la ceea ce poate fi capturat în fotografii, iar o mare parte din viața noastră este alcătuită din lucruri care nu pot fi fotografiate.

Așa că nu vă lăsați deranjat de ceea ce vedeți în viața altora. Înțelegeți că social media nu prezintă viața în întregime. Nu deveniți ostatici a ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Mai degrabă, odihnește-te în Domnul, mulțumește-I prin acțiunile tale și nu doar prin fotografii. Dumnezeul nostru nu este pe rețelele de socializare, dar este peste tot: conectați-vă cu El!

Așteaptă-L pe Domnul și mulțumește-I pentru ceea ce ai

  • Cine este recunoscător pentru ceea ce are nu trebuie să se îngrijoreze de succesul altora. Uite câte lucruri a făcut deja Dumnezeu pentru tine! Exprimă-ți recunoștința față de El.
  • Încearcă să te bucuri de victoria prietenilor și fraților tăi. Atunci când recunoaștem realizările aproapelui nostru, vom avea cu cine să împărtășim realizările noastre.
  • Dacă vă simțiți cu adevărat inconfortabil în fața realizărilor altora, cereți-I lui Dumnezeu să vă transforme inima. Citiți Cuvântul și căutați-L pe Dumnezeu. Acesta este modul în care se realizează vindecarea unei inimi amare.

Pentru rugăciune:

Doamne, vreau să-Ți mulțumesc pentru tot ce ai făcut în viața mea. Vreau să sărbătoresc în fiecare zi victoria fraților și surorilor mele și să mă bucur împreună cu ei. Îndepărtează din inima mea orice duh de invidie. În numele lui Isus, amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!