¿Poate Satana să ne citească mintea și să ne cunoască gândurile?

Visits: 14

În primul rând, este important să ne amintim că Satana nu este omniprezent, el nu poate fi în mai multe locuri în același timp. Numai Dumnezeu este peste tot și numai Dumnezeu știe totul, în timp ce Satana trebuie să se bazeze pe armata sa de demoni pentru a-și face voia.

Poate Satana sau demonii săi să ne citească gândurile? Nu. 1 Împărați 8:39 spune că numai Dumnezeu cunoaște inima fiecărei ființe umane. Nu există nimeni altcineva care să aibă această capacitate. Dumnezeu știe ce vom spune înainte ca noi să putem spune, când gândul este încă în curs de elaborare (Psalmul 139:4). Isus, fiind Dumnezeu întrupat, a demonstrat calitatea divină de a cunoaște gândurile oamenilor: “El știa ce era în om” (Ioan 2:25 Matei 9:4; Ioan 6:64).

Biblia ne învață că Satana este puternic. Este posibil ca el să fi fost cel mai mare dintre toți îngerii căzuți, deoarece a fost suficient de convingător pentru a convinge o treime dintre îngeri să i se alăture în răzvrătirea sa (Apocalipsa 12:4). Chiar și după căderea lui Satana, nici măcar arhanghelul Mihail nu a îndrăznit să-l înfrunte fără ajutorul Domnului (Iuda 1:9). Satana este “prințul puterii aerului, duhul care lucrează acum în fiii neascultării” (Efeseni 2:2). Cu toate acestea, puterea lui Satana are limitele sale și se pare că citirea minții noastre este dincolo de capacitatea sa.

Pentru ca Satana și demonii săi să ne citească mințile ar fi nevoie ca ei să fie omniscienți, iar acest lucru este ceva ce nu au. Dumnezeu este singurul care ne poate cunoaște gândurile. Cu toate acestea, Satana și demonii săi urmăresc și ispitesc ființele umane de mii de ani. Fără îndoială că au învățat câteva lucruri despre noi de-a lungul timpului. Chiar și fără a avea capacitatea de a ne cunoaște gândurile, ei pot să ghicească bine ce gândim și apoi să încerce să folosească acest lucru în avantajul lor. Acesta este motivul pentru care ni se poruncește “Supuneți-vă, așadar, lui Dumnezeu” (Iacov 4:7), înainte de a ni se spune să “ne împotrivim diavolului”.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!