Psalmul 1: descoperiți binecuvântările pentru cei care ascultă de Dumnezeu

Visits: 30

Cartea Psalmilor începe cu un frumos poem de binecuvântare pentru cei care îl iubesc pe Dumnezeu. Dragostea pentru Dumnezeu este revelată în respingerea păcatului și dedicarea la ascultarea poruncilor Lui. Dumnezeu nu uitâ de cei ce se comportă așa.

Siguranța celor drepți

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori! (Psalmi 1:1)

Adevărul este că dacă suntem atenți, putem vedea că suntem înconjurați de situații care ne invită la păcat. Este foarte ușor să te lași dus și să comită aceleași păcate ca și alții când vedem că toți merg la fel. Dar este important să ne amintim că păcatul nu aduce fericire.

Psalmul 1 ne învață că obținem adevărata fericire atunci când ascultăm de Dumnezeu. Găsim siguranță atunci când cuvântul lui Dumnezeu este sursa noastră de satisfacție. Biblia compară persoana care este credincioasă lui Dumnezeu cu un copac plantat într-un loc ideal. Este un pom care dă roade și nu se ofilește. În același mod, atunci când îl urmezi pe Dumnezeu, vei vedea roade bune în viața ta și vei primi binecuvântări.

Dumnezeu îi face pe cei neprihăniți să prospere. Asta nu înseamnă că vei fi bogat dacă îi slujești lui Dumnezeu. Prosperitatea înseamnă că ai grijă sá faci voia lui Dumnezeu, că El are grijă de nevoile tale și că vei primi binecuvântări spirituale precum bucuria și pacea.

Dreptatea lui Dumnezeu

Căci Domnul cunoaşte calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoşilor duce la pieire. (Psalmi 1:6)

Psalmul 1 ne arată, de asemenea, că Dumnezeu este drept. Uneori ni se poate părea că nu li se întâmplă nimic celor răi, dar nu aceasta este realitatea. Cei răi nu durează mult. Dumnezeu oferă iertarea și binecuvântările Lui celui care se pocăiește și nu-l lasă nepedepsit pe cel care iubește păcatul. Păcatul aduce întotdeauna pedeapsă. Binecuvântările pe care le primim din ascultarea lui Dumnezeu sunt cu mult mai mari decât avantajele temporare ale păcatului.

¡Fii credincios lui Dumnezeu și vei primi binecuvântările Lui în viața ta!

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit. Nu tot aşa este cu cei răi: ci ei sunt ca pleava pe care o spulberă vântul. De aceea cei răi nu pot ţine capul sus în ziua judecăţii, nici păcătoşii în adunarea celor neprihăniţi. Căci Domnul cunoaşte calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoşilor duce la pieire. (Psalmi 1)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!