Psalmul 127 Binecuvântările care vin de la Dumnezeu

Psalmul 127 vorbește despre două domenii foarte importante din viața noastră: munca și familia. Poate că v-ați întrebat unde se află secretul succesului la locul de muncă. Sau poate că sunteți interesat să descoperiți cum să aveți o familie fericită. În Biblie ni se oferă răspunsul la ambele întrebări: numai cu Dumnezeu. Lasă cuvintele acestui psalm să te ajute să înțelegi importanța de a te lăsa ghidat de Dumnezeu atât în viața profesională, cât și în cea de familie.

Numai Dumnezeu susține munca noastră

Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte. Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu, ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere; căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn. (Psalmi 127:1-2)

Când Dumnezeu nu este în centrul vieții noastre, nimic din ceea ce facem nu are prea multă valoare. A munci, a construi, a proteja bunurile, toate aceste lucruri sunt inutile dacă Dumnezeu nu este prezent. Tot ceea ce lucrăm astăzi va trece, dar Dumnezeu este veșnic. Numai Dumnezeu ne dă satisfacție și sens în viață.

Dumnezeu este bun și îi place să ne binecuvânteze. Când viața noastră este sub conducerea lui Dumnezeu, El ne oferă odihnă și posibilitatea de a ne bucura de binecuvântările Sale cu mulțumire. Dumnezeu ne întărește și ne protejează viața, garantându-ne hrana.

Binecuvântarea familiei

Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă. (Psalmi 127:3-5)

Viața nu înseamnă doar muncă! Dumnezeu ne-a dat familia ca pe o binecuvântare specială care aduce bucurie în viața noastră. O familie unită în Dumnezeu îi întărește pe fiecare dintre membrii săi. Atunci când avem o familie, nu există niciun motiv pentru care să ne confruntăm singuri cu problemele.

În mod normal, copiii sunt cei care primesc moștenirea de la părinții lor. Dar în Psalmul 127, copiii sunt moștenirea părinților. Dumnezeu nu ne dă copii ca pe o povară, ci ca pe o bucurie, ca pe o binecuvântare. Ele sunt o răsplată pentru cei care Îl iubesc pe Dumnezeu.

Atât la locul de muncă, cât și în familie, Dumnezeu trebuie să fie în centru. El ne iubește și ne binecuvântează de bunăvoie. Dar când ne îndepărtăm de Dumnezeu, viața noastră se prăbușește. Dacă vrem să avem o viață fermă, să ne simțim în siguranță și bucuroși, trebuie să punem totul în mâinile lui Dumnezeu. El ne dă viața, mijloacele de trai și familia și doar cu El vom avea o viață cu adevărat binecuvântată.

Încredințează-ți întreaga viață în mâinile lui Dumnezeu și bucură-te de binecuvântările Lui!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!