Reflecție despre încrederea în Dumnezeu

Visits: 10

A avea încredere în Dumnezeu înseamnă a avea siguranța că nu ne va dezamăgi. Vremurile dificile și nesigure vin pentru noi toți – face parte din viață! ¿Cum răspundem la ele? ¿Continuăm să ne încredem în Dumnezeu Tatăl nostru sau ne lăsăm pradă tristeții, anxietății și disperării?

Încrederea în Dumnezeu în mijlocul încercărilor

Am putea crede că odată ce am luat decizia de a-L urma pe Isus, totul este rezolvat. Și da, într-o anumită măsură, este. Cel mai important lucru este deja stabilit: destinul nostru veșnic. ¡Știm că vom petrece veșnicia cu Isus! Dar între timp, suntem încă aici pe pământ și viața de aici este plină de provocări. În mijlocul lor este testată credința noastră. Depinde de noi să decidem dacă ne păstrăm credința fermă, sprijinindu-ne pe Dumnezeu sau dacă renunțăm.

¿Cum putem continua să ne încredem în Dumnezeu în mijlocul luptelor noastre?

Apropiați-vă de Dumnezeu și stați tari.

Atunci când petrecem timp cu Dumnezeu și vorbim cu El în fiecare zi, primim odihnă și pace în sufletele noastre. Apropiați-vă de el și duceți-i greutățile voastre. Dar hotărăște-te și să intri în prezența lui pentru a-i auzi vocea și a-i primi îmbrățișarea plină de iubire și mângâiere. Încântați-vă în Domnul, nu lăsați problemele să vă întunece viziunea spirituală.

Această relație zilnică cu Dumnezeu în mijlocul oricărei situații te va ajuta să mergi mai departe și îți va întări încrederea în Domnul. Nu-i întoarceți spatele lui Dumnezeu. Mergeți înaintea lui, simțiți-i prezența și grija și veți vedea cum crește încrederea voastră. Cu cât Îl cunoști mai bine pe Dumnezeu, cu atât mai puternică va fi încrederea ta în El.

Citiți și memorați Cuvântul

În Cuvântul lui Dumnezeu veți găsi încurajare, pace și putere. Nu subestimați puterea Cuvântului lui Dumnezeu. Evrei 4:12 spune următoarele:

Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii. (Evrei 4:12)

Luați-vă timp să citiți și să memorați Biblia. Permiteți-i să vă pătrundă în inimă, să vă ajute să vedeți perspectiva lui Dumnezeu în mijlocul situației prin care treceți. Cuvântul Său vă va da claritate și vă va calma temerile. Mai presus de toate, te va încuraja și te va ajuta să-ți amintești că, deși uneori nu vedem acest lucru, Dumnezeu este întotdeauna la lucru. ¡El nu te abandonează niciodată!

Chiar o oştire de ar tăbărî împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar război de s-ar ridica împotriva mea, tot plin de încredere aş fi. (Psalmi 27:3)

Amintește-ți ce a făcut deja Domnul pentru tine.

Cu siguranță vă amintiți alte momente dificile din viața dumneavoastră în care L-ați văzut pe Dumnezeu la lucru. Amintiți-vă de acele momente și mulțumiți-i lui Dumnezeu pentru intervenția Sa în mijlocul acelor situații. Aveți încredere că El va lucra din nou și va interveni în situația voastră actuală.

Adesea, cu timpul, putem vedea și înțelege mai bine de ce Dumnezeu a acționat așa cum a făcut-o și când a făcut-o. Amintirea acestor detalii ne ajută să răbdăm cu mai multă încredere și putere. Ceea ce poate părea lent din perspectiva noastră umană, pentru Dumnezeu este o sincronizare perfectă. Isaia 55:8-9 spune:

„Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.
Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre. (Isaia 55:8-9)

¡Învățați să așteptați în Domnul! Și, în timp ce așteptați, amintiți-vă de credincioșia și grija Lui pentru voi de-a lungul anilor.

Gândește-te la avantajele încrederii în Dumnezeu

Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!
Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme şi nu încetează să aducă rod. (Ieremia 17:7-8)

Există binecuvântări pentru cei care se încred în Domnul. Când ne încredem în Dumnezeu, suntem ca acel copac bine plantat, care are rădăcinile bine înfipte în râul de apă, sursa sa de viață. Fără apă, copacul va muri, nu va putea rezista la căldură și se va ofili. În același mod, suntem morți din punct de vedere spiritual dacă nu avem rădăcinile noastre spirituale înfipte în Dumnezeu. Dumnezeu este sursa noastră de viață!

Dacă rămâi ferm în Dumnezeu, vei putea face față încercărilor vieții. Apa Lui – curgerea Duhului Său Sfânt în tine – va aduce ușurarea necesară la momentul potrivit, poți fi sigur de asta. Dumnezeu nu-și abandonează copiii. El te ține de mână, te sfătuiește și te va călăuzi în voia Lui până la sfârșitul zilelor tale aici pe pământ (Psalmul 73:23-24). Cum să nu te încrezi în El?

Într-o zi, când veți privi în urmă și vă veți aminti de dificultățile acestui moment, vă veți da seama că faptul de a rămâne fermi în încrederea în Dumnezeu v-a făcut mai puternici. Veți recunoaște că ascultarea lui Dumnezeu și faptul că ați făcut ceea ce v-a spus v-a condus pe calea cea bună. Credința ta va fi întărită.

Concluzie

Încrederea în Dumnezeu cere curaj. Este nevoie de curaj pentru a lăsa lucrurile în mâinile lui Dumnezeu, știind că El va lucra și ne va arăta ce este corect. Încrezându-ne în Dumnezeu, nu ne grăbim, ci așteptăm direcția Lui. Ne luăm timp să ascultăm vocea Lui, să citim Cuvântul Lui, ne apropiem de El și ne amintim ce a făcut pentru noi.

Să alegem să ne încredem în Dumnezeu în fiecare zi și în mijlocul fiecărei situații. El a fost credincios și va continua să fie credincios, să nu ne îndoim de asta.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!