Rodul pe care Dumnezeu îl așteaptă de la tine

Visits: 43

Rodul este rezultatul evident de cine suntem și pe cine avem în inimile noastre. Din acest motiv, în pilda smochinului stearp, Isus ne ilustrează că Dumnezeu vrea să rodim.

El a spus si pilda aceasta: “Un om avea un smochin sadit in via sa. A venit sa caute rod in el, si n-a gasit. Atunci a zis vierului: “Iata ca sunt trei ani de cand vin si caut rod in smochinul acesta, si nu gasesc. Taie-l. La ce sa mai cuprinda si pamantul degeaba?” “Doamne”, i-a raspuns vierul, “mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur si am sa-i pun gunoi la radacina. Poate ca de acum inainte va face rod; daca nu, il vei taia.” (Luca 13:6-9)

Înainte de a cita această parabolă, Isus avertizează că, dacă nu există pocăință în viața noastră, vom muri în păcat. Și modul de a arăta că am schimbat modul în care trăim este prin rodirea fructelor.

Dumnezeu se așteaptă ca noi să rodim

Toți cei care l-am acceptat pe Isus în inimile noastre am intrat în grădina lui Dumnezeu, El se așteaptă de la noi să rodim.

Dumnezeu este stăpânul nostru și Iisus este grădinarul și el se află la dreapta Tatălui implorându-l, astfel încât să avem mai mult timp de har dacă până astăzi nu am rodit și astfel nu suntem aruncați ca smochinul stearp.

Cine-i va osandi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi! (Romani 8:34)

Ultima sansa

Stăpânul a așteptat trei ani ca smochinul să rodească și când a văzut că nu există rod, a cerut să-l taie. Dar, grădinarul a mijlocit astfel încât să aibă o ultimă șansă, un an de grație, iar în caz de a nu da roade, arborele va fi scos din grădină pentru totdeauna.

Dumnezeu este plin de compasiune și este întotdeauna gata să ne ierte, dar ne arată și că totul are o limită. Prin urmare, dacă până astăzi nu ați dat rodul pe care Dumnezeu îl așteaptă de la voi, este mai bine să vă pocăiți și să profitați de acest timp al harului.

Isus mijlocește cu Tatăl chiar acum pentru viața ta, profită de acest ajutor de la Isus și lasă-L să-ți schimbe viața. Recunoaște-l ca pe Domnul și Mântuitorul tău. Apoi, el trăiește în ascultare de cuvântul său și unit cu el.

Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan 15:5)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!