Scopul lui Dumnezeu în viața mea (reflecție biblică)

Views: 43

Dumnezeu ne-a creat pe toți cu un scop, iar acest scop dă sens vieții noastre. A trăi în cadrul proiectului lui Dumnezeu este ca și cum am avea o hartă care ne menține pe direcția corectă, astfel încât să nu ne pierdem pe drum.

Putem spune că toți avem același scop: să ne închinăm lui Dumnezeu și să Îi glorificăm numele. Cu toate acestea, modul în care facem acest lucru este personalizat, pentru că fiecare dintre noi este o creație unică și specială.

Dumnezeu ne-a dat fiecăruia dintre noi daruri, o personalitate, oportunități și talente pe care trebuie să le folosim pentru gloria Sa. Atunci când ne mișcăm în cadrul proiectului lui Dumnezeu în viața noastră, prosperăm. Iar una dintre modalitățile prin care Îi dăm slavă lui Dumnezeu este să acceptăm felul în care ne-a făcut.

A trăi în cadrul scopului lui Dumnezeu poate părea ușor, dar uneori nu este așa. Există momente în care trebuie să decidem dacă vom urma ceea ce spune societatea sau ceea ce știm că Dumnezeu vrea pentru noi. Un exemplu este tratarea tuturor cu demnitate. Din punct de vedere social, căutăm să ne raportăm la oameni “asemănători”, dar Hristos ne cheamă să îi tratăm pe toți în mod egal, indiferent de nivelul de educație sau de clasa socială.

Există multe situații care ne pot pune sub presiune sau care pot crea conflicte. Dar atunci când căutăm din toată inima să umblăm în scopul Domnului, suntem plini de Duhul Său Sfânt și căutăm ocazii de a folosi resursele și darurile pe care ni le-a dat pentru a face ceea ce Îi este pe plac.

Cum pot rămâne în scopul lui Dumnezeu?

1. Vorbind cu Dumnezeu în fiecare zi pentru a cere călăuzirea Lui.

Roagă-te și întreabă-L pe Dumnezeu ce vrea El să faci în mijlocul situației tale și cum ar trebui să o faci. Roagă-L să-ți arate cum Îl poți onora în timp ce îți faci treaba, mergi la cumpărături, te plimbi cu familia sau vorbești cu vecinii, de exemplu. Dumnezeu vrea să strălucească prin tine pentru a-i influența pe cei din jurul tău, ești un instrument prețios în mâinile Lui. Dă-I ocazia să te conducă și să-ți arate cum să faci acest lucru.

2. Fiind intențional

Sunt multe situații care ne apar în fiecare zi și de multe ori reacționăm automat, fără să ne oprim să ne gândim la ceea ce vrea Dumnezeu să facem. Faptul de a vedea o femeie care nu-și poate căra cumpărăturile și de a te oferi să o ajuți poate aduce încurajare și bucurie în inima ei. Dumnezeu este glorificat atunci când Îi arătăm dragostea Sa altora în moduri practice!

Așadar, căutați ocazii de a folosi talentele, punctele forte și resursele pe care Dumnezeu vi le-a dat pentru gloria Sa. Slujește-i pe cei din jurul tău cu dragoste. Îndepliniți-vă scopul de a vă închina lui Dumnezeu îndeplinind sarcinile zilnice cu dragoste, bucurie și excelență. Lasă-i pe ceilalți să vadă cum te-a transformat Dumnezeu prin viața abundentă pe care ai primit-o de la El. Ei pot fi încurajați să dorească să descopere scopul lui Dumnezeu pentru ei!

3. Păstrarea focalizării corecte

Nu lăsați ca ceea ce vor spune oamenii să vă distragă atenția sau să vă abată de la scopul lui Dumnezeu pentru viața dumneavoastră. Mulți oameni nu vor reuși să înțeleagă, de exemplu, că spui adevărul în loc să minți. Dar lumina lui Hristos va străluci în mijlocul acestor mici decizii, iar El va fi glorificat atunci când vei acționa așa cum dorește El.

Ține-ți ochii ațintiți asupra lui Isus și ascultă-i vocea, permițându-i să-ți ghideze pașii în orice moment. Iubiți cu dragostea care vine de la Dumnezeu, iertați, arătați respect, onorați-i pe cei din jurul vostru. Atunci când treci prin dificultăți și crezi că nu mai poți merge mai departe, apelează la Dumnezeu. Cereți-i să vă facă să îi simțiți prezența, să vă încurajeze și să vă reamintească de ce vreți să îl mulțumiți pe El mai degrabă decât pe bărbați.

Trăiește fiecare zi în conformitate cu scopul lui Dumnezeu și viața ta va avea mai mult sens. Impactează pe mulți cu dragostea ta astăzi, astfel încât Hristos să fie glorificat: El este cu tine și te va ajuta.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!