Se trezește din comă crezând că este în 1993 și, după ce se recuperează, își cere din nou soția în căsătorie.

Visits: 1

Andrew și Kristy Mackenzie se întorceau acasă de la o petrecere în familie, de Ziua Tatălui, în iunie, când o mașină s-a ciocnit cu motocicleta lui, un accident aproape fatal care i-a trimis pe amândoi la urgențe.

Când bărbatul în vârstă de 58 de ani din Virginia s-a trezit din experiența traumatizantă pe un pat de spital, soția sa de 37 de ani și-a dat seama că trăiau un alt coșmar: el credea că este vorba de 1993.

“Mă cunoștea, dar puteam vedea că se uita prin mine”, povestește Kristy, 54 de ani, pentru PEOPLE. “Îți spun, a fost cea mai înfricoșătoare zi din viața mea. Văzându-l cum se uita așa prin mine, nu știam cum îl voi aduce înapoi.”

Nici măcar medicii nu erau siguri că amintirile ei din ultimii 29 de ani petrecuți împreună au dispărut pentru totdeauna. Kristy nu știa că soțul ei nu numai că își va reveni, dar că se vor îndrăgosti din nou, ceea ce a culminat cu reînnoirea jurămintelor în fața copiilor și nepoților lor pe Outer Banks din Carolina de Nord, la 29 august.

A fost un vis devenit realitate pentru Kristy, care a avut un singur gând în minte în timp ce zăcea pe patul de spital după accident, fără să știe de starea alarmantă a soțului ei: “Vreau să mă căsătoresc din nou cu acest bărbat”.

Cuplul, care s-a căsătorit pentru prima dată în 1985, recunoaște că dragostea lor îi ține în viață și le dă un motiv să trăiască.

“Nu cred că nimic nu ne poate opri”, spune Kristy, “Nici măcar o mașină care să treacă peste noi nu ne-a oprit dragostea”.

Ziua Tatălui are un rezultat îngrozitor de rău.

Povestea lor de dragoste a luat o turnură neașteptată pe 19 iunie, când cuplul s-a alăturat fiicei lor cele mai tinere și familiei ei în Grottoes, Virginia, pentru a sărbători Ziua Tatălui cu o plimbare cu ATV-ul și cu multă distracție. Când distracția s-a terminat, în jurul orei 15.30, cuplul s-a urcat pe bicicleta lui Andrew pentru a se îndrepta spre casă. Kristy s-a întors pentru a-și saluta fiica și nepoata. Acesta este ultimul lucru pe care și-l amintesc înainte de accidentul care le-a schimbat viața.

Soții Mackenzie spun că autoritățile le-au spus că un șofer a trecut peste un semn de oprire. În urma impactului, a povestit un martor fiicei lor, cuplul a fost aruncat la aproximativ 60 de metri.

“Nu știu cum am fi putut supraviețui”, spune Andrew. “Nu-mi pot imagina că am ajuns atât de sus în aer și am fi putut supraviețui.”

Ambii au suferit răni grave. Andrew a suferit o contuzie și și-a rupt două vertebre T din spate, osul pelvian stâng, omoplatul stâng, cinci coaste și nasul. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Universitar UVA din Charlottesville, unde a fost operat de urgență pentru hemoragie internă și i s-au pus două șuruburi în șold.

Kristy, între timp, a suferit o ușoară comoție cerebrală, și-a rupt spatele, șoldul, șapte coaste și omoplatul stâng și și-a afectat umărul. Din fericire, rănile suferite nu au necesitat o intervenție chirurgicală și a fost trimisă mai întâi la un spital local.

De îndată ce personalul spitalului i-a scos tubul de respirație, aceasta ar fi cerut să-și vadă soțul, alarmată. Cererea ei a fost acceptată.

“Tot ce îmi doream era să fiu cu el și să îl văd”, spune ea.

Dispărut de 29 de ani

Când Andrew s-a trezit în spital, asistenta l-a rugat să își spună numele, luna și anul curent. A spus că a fost în 1993.

Nu și-a recunoscut nici măcar propriile fiice, Lorelai Mentzer și Amanda MacKenzie.

Deși cuplul “a trecut prin atâtea” de-a lungul anilor – Kristy a suferit un accident vascular cerebral când avea doar 17 ani, mama ei a murit de cancer la sân, iar Andrew s-a luptat cu cancerul de prostată în 2016 – accidentul a fost cel mai rău, spune ea.

De îndată ce Kristy a fost lăsată să se ridice din pat, a stat cu Andrew în camera lui.

“Mi-au spus că nu putem sta împreună în cameră, iar eu am implorat și am implorat”, spune ea. “Să stau și să-l țin de mână a fost mai bine pentru amândoi.”

“Nu aș fi reușit niciodată fără ea”, spune Andrew. “Întotdeauna am spus: “Trebuie să ai un scop și speranță în viață”. Iar pentru mine, dragostea vieții mele este Kristy, dar voi lucra și pentru a menține și îmbunătăți lucrurile pentru copiii și nepoții noștri. Am speranță și un scop.

Un miracol în spital

Când Andrew a fost mutat de la terapie intensivă, personalul spitalului a cedat în cele din urmă și a pus cuplul în aceeași cameră de spital. Dar Kristy a plâns pentru că paturile erau prea depărtate. Când era întinsă în patul lui, nu-l putea vedea. Așa că asistentele au tras perdelele, au mutat paturile mai aproape unul de altul și au așezat scaunele unul lângă altul pentru a putea sta împreună.

“Voiam doar să fiu lângă el”, spune ea. “Aveam chiar și un semn “Nu deranjați” pe care l-a făcut o asistentă, doar pentru a le deranja pe fiicele noastre.”

După ce li s-a permis să se mute în aceeași cameră, memoria i-a revenit în mod miraculos.

“Totul părea să se potrivească”, spune Kristy, “Le tot spuneam că va fi mai bine atâta timp cât vom fi împreună. Le-am spus: “Dacă ne lăsați să fim împreună, va fi mai bine”. Și atunci a început să fie mai bine.

O zi de nuntă “perfectă”

Încercarea a făcut-o pe Kristy să devină sentimentală. Într-o zi, în spital, i-a trimis un mesaj text uneia dintre cele mai bune prietene ale sale, care participase la nunta cuplului în 1985. “Când această încurcătură se va termina”, a scris ea, “mă voi recăsători cu acest bărbat”.

Mai întâi trebuiau să se întoarcă la viața reală. După ce au petrecut 11 zile în spital și alte 11 zile într-un centru de reabilitare, s-au putut întoarce în sfârșit acasă la 10 iulie.

În luna august, vacanța lor anuală de familie pe plaja Outer Banks din Carolina de Nord a marcat prima dată când amândoi au putut merge din nou fără scaun cu rotile și cărucior. Și a fost momentul perfect pentru Andrew să facă pasul cel mare. În timp ce se plimba pe plajă, Andrew a îngenuncheat în nisip și a cerut-o în căsătorie pe Kristy.

Două zile mai târziu, pe 29 august, cuplul și-a reînnoit jurămintele în fața copiilor și nepoților lor. Pentru ca experiența să fie și mai specială, ginerele lor a oficiat ceremonia.

“A fost uimitor”, spune Kristy, “Familia este totul pentru noi.

“A fost perfect”, adaugă Andrew.

Reflectând asupra experienței sale, Kristy spune că există ceva ce toată lumea poate învăța: “Sper că îi învață pe alții să iubească cu adevărat și să nu renunțe niciodată la iubire și să nu renunțe niciodată la ceilalți.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!