Setea pentru Dumnezeu

Visits: 5

Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel Viu; când mă voi duce şi mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu? (Psalmi 42:2)
Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică.”
„Doamne”, I-a zis femeia, „dă-mi această apă, ca să nu-mi mai fie sete şi să nu mai vin până aici să scot.” (Ioan 4:14-15)

Acest pasaj din Ioan 4 face parte dintr-un dialog pe care Isus l-a avut cu o femeie samariteancă. Era miezul zilei și se aflau la o fântână cu apă. Isus era însetat din punct de vedere fiziologic, dar femeia aceasta era însetată în sufletul ei. Isus a oferit ceea ce nimeni altcineva din lume nu poate oferi: adevărata sursă de satisfacție.

Desigur, acea femeie, ca și voi și ca mine, încercase deja să-și potolească setea existențială cu diverse surse de bucurie. Dar niciuna dintre ele nu a funcționat până în ziua în care s-a întâlnit cu Isus.

Domnul este singura sursă inepuizabilă care ne potolește sufletul. Căutați să beți din apa pe care o dă Hristos. Numai în prezența Lui vei fi pe deplin satisfăcut.

Beți din sursa potrivită

  • Nu confundați o viață plină și satisfăcătoare cu obținerea bogățiilor și plăcerilor acestei lumi. Beți direct din adevărata sursă: Iisus Hristos.
  • Dumnezeu este izvorul apelor limpezi. Gândiți-vă la acest lucru: nicio băutură impură sau artificială nu vă poate potoli setea așa cum o poate face apa pură și limpede. Nu vă lăsați înșelați de alte lucruri în această viață…. Numai Dumnezeu poate umple golul din sufletul tău.
  • Întoarceți-vă la Dumnezeu și umpleți-vă de El. Citește Biblia și roagă-te cerându-i Domnului să-ți umple inima cu plinătatea vieții pe care ți-o dă Isus Hristos.

Pentru rugăciune:

Doamne Dumnezeule, Tu ești izvorul apelor vii.
Tu ești fântâna curată, limpede și inepuizabilă care revigorează și umple golul din sufletul meu.
Ajută-mă să caut prezența ta când trec prin deșerturile vieții.
Fie ca tu să fii respirația mea în momentele de uscăciune, suferință și anxietate.
Izbăvește-mă de atracția oazelor de iluzie.
Am nevoie de tine, Doamne! Așa cum un om însetat are nevoie să bea apă… Eu depind de tine.
Mă rog, în numele lui Isus. Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!