Studiu biblic pentru femei: ¡Luptătoare ale lui Dumnezeu!

Visits: 13

Fiecare femeie creștină este o luptătoare, dar ce înseamnă asta? În context militar, o războinică este o femeie antrenată să lupte și să își învingă inamicii folosind forța și strategia. Ea înfruntă cu curaj pericolul pentru a-și apăra cauza. Un războinic nu fuge de luptă.

Războinicii lui Dumnezeu luptă pentru cauza lui Hristos, pentru evanghelia care se străduiește să câștige suflete pentru Domnul. Iar războiul în care se află este foarte real.

Adevărata luptă este spirituală.

Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui.
Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.
Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6:10-12)

Adevărata noastră luptă nu este împotriva indivizilor, a armatelor naționale sau a partidelor politice. Lupta noastră este împotriva forțelor spirituale ale răului care înrobesc lumea noastră.

Biblia ne învață că diavolul este dușmanul nostru și că el vrea să ne distrugă. El urăște tot ceea ce este de la Dumnezeu și face tot ce poate pentru a strica creația Sa. Toți păcătoșii care nu au fost mântuiți de Isus se află sub stăpânirea diavolului. Acolo unde domnește păcatul, domnește și diavolul. Iar unul dintre scopurile creștinului este de a participa la distrugerea acestei împărății a întunericului și la instaurarea Împărăției lui Dumnezeu.

Diavolul și demonii care îl urmează sunt ca o armată bine structurată, cu ierarhie și strategie pentru a face ravagii. Ei promovează răul și păcatul, astfel încât oamenii rămân în robie fără să cunoască adevărul eliberator despre Hristos. Aceste forțe spirituale sunt dușmanii împotriva cărora luptăm.

Din fericire, și noi aparținem unei armate. La cruce, Isus a obținut o victorie totală asupra răului. Atunci când o persoană se convertește prin pocăința păcatelor sale și prin recunoașterea lui Isus ca Mântuitor, Dumnezeu o scoate din împărăția întunericului și o face cetățean al cerului. Dușmanul nu mai are nici un drept asupra ei! Un pic mai mult din Împărăția lui Dumnezeu este stabilită.

Lupta împotriva păcatului

O altă parte a bătăliei spirituale este lupta împotriva vechii noastre vieți pline de păcate. Când Îl acceptăm pe Isus, primim iertarea deplină și devenim copii ai lui Dumnezeu, dar asta nu ne face imuni la ispite. Chiar și Isus, care nu a păcătuit niciodată, a fost ispitit!

Tentația este un dușman periculos. Ne prezintă păcatul ca fiind ceva bun și plăcut, dar este o capcană. Când păcătuim, deschidem o breșă în armura noastră spirituală și ne facem mai vulnerabili la alte atacuri din partea dușmanului.

Învingerea ispitei este cu adevărat o luptă! Este nevoie de disciplină, strategie, înțelepciune, rugăciune și multă încredere în Dumnezeu. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, poți deveni din ce în ce mai puternic în această luptă. Iar atunci când suferi o înfrângere, Dumnezeu este de partea ta și te ajută să te ridici și să începi din nou lupta.

Femeile creștine luptă și ele

Așa cum mântuirea este deschisă tuturor, bărbați sau femei, Dumnezeu îi cheamă pe toți să lupte în acest război. Bărbații nu luptă singuri. Femeile luptă cot la cot cu ei.

Un războinic creștin nu are nevoie de multă forță fizică sau să știe cum să folosească o mitralieră. Armele cu care luptăm nu sunt umane. Luptăm cu arme spirituale, iar în Isus avem puterea de a învinge.

Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. (2 Corinteni 10:4)

Dacă îl iubești pe Isus, ești un luptător în armata lui Dumnezeu. Aveți responsabilitatea de a vă pregăti pentru război, dar nu veți lupta singuri. Dumnezeu îți dă frați și surori care luptă alături de tine. Biserica este locul unde se adună trupele. Nu uitați să vă prezentați la serviciu.

Puterea care vine de la Dumnezeu

Ana s-a rugat şi a zis: „Mi se bucură inima în Domnul, puterea mea a fost înălţată de Domnul; mi s-a deschis larg gura împotriva vrăjmaşilor mei, căci mă bucur de ajutorul Tău. (1 Samuel 2:1)

Deși suntem chemați să luptăm, victoria nu depinde de forțele noastre proprii. Numai în Dumnezeu găsim puterea de a învinge.

Pentru a obține victoria în războiul spiritual, trebuie să ne îmbrăcăm cu armura completă a lui Dumnezeu și să mergem pe urmele lui Isus. Când ne punem toată încrederea în Dumnezeu, El ne dă putere și ne face capabili să luptăm împotriva capcanelor spirituale. Chiar și atunci când ne aflăm în situații care par insurmontabile, Dumnezeu are puterea de a ne elibera.

Războiul poate deveni violent și drumul greu de urmat, dar dacă ne agățăm de Isus și rămânem fermi, el ne va susține. În cele din urmă, vom vedea mântuirea lui Dumnezeu și vom avea parte de victorie. Fii un războinic, nu renunța la luptă și Dumnezeu va fi mereu cu tine!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!