¿Te confrunți zilnic cu descurajarea?

Visits: 7

În multe ocazii, dificultățile și obstacolele provoacă descurajare. Nu este ușor să facem față descurajării, dar trebuie să facem asta pentru a nu renunța și a rămâne blocați.

Învinge descurajarea cu răbdare

Cu cât entuziasm să începem un proiect, un minister, o întreprindere sau un studiu, dar pe măsură ce trece timpul găsim primele inconveniente pe care nu credeam că le vom găsi.

De multe ori ne întrebăm dacă suntem în locul potrivit și dacă decizia pe care am luat-o a fost cea corectă. Răspunsul la aceste întrebări ne poate ajuta să luăm curaj sau, dimpotrivă, să ne devasteze.

Moise ar fi putut renunța la chemarea lui Dumnezeu de a-și elibera poporul din Egipt, pentru că nu numai că s-a confruntat cu o problemă, ci cu mai multe, de la opoziția Faraonului, și chiar și neîncrederea poporului său.

Nu a cedat pentru că nu avea încredere în abilitățile sale, ci în Atotputernicul, care ia promis că o să-l susțină.

Ține minte că toate realizările bune și demne necesită să putem depăși dificultățile, dar mai ales descurajarea, care încearcă mereu să ne înșele cu ideea că totul este inutil și că pierdem timpul.

Nu renunța, Dumnezeu este cu tine

Putem ceda descurajării, dar ne vom simți mereu frustrați, scăpând de provocările vieții. O Dimpotrivă, putem lua fiecare dificultate ca pe o provocare pentru a o depăși, deoarece nu avem doar abilitățile noastre, ci și cu ajutorul lui Dumnezeu.

Nu renunța, Dumnezeu este cu tine

Putem ceda descurajării, dar ne vom simți mereu frustrați scăpând de provocările vieții. Dimpotrivă, putem lua fiecare dificultate ca pe o provocare pentru a o depăși, deoarece nu avem doar abilitățile noastre, cu noi este Dumnezeu cel atotputernic, care nea promit că o să aibă grijă de noi.

Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Deci, dacă mergem mână în mână cu Dumnezeu, nu există niciun motiv să fim descurajați sau să renunțăm.

Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este sprijinitorul vietii mele: de cine sa-mi fie frica? (Psalmii 27:1)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!