Totul are timpul său, Eclesiastul 3

Views: 69

Dumnezeu a stabilit un timp potrivit pentru fiecare lucru. Acesta este sensul pasajului biblic din Eclesiastul 3:1-11.

Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. (Eclesiastul 3:1)

E timpul! Ceva atât de abstract, dar atât de important. Datorită măsurării timpului, putem vorbi despre istoria națiunilor, despre strămoșii noștri, despre prezentul și planurile noastre de viitor. Uneori se poate spune chiar că ne considerăm stăpânii timpului nostru. Ne planificăm ce vrem să facem peste un an, peste 5, peste 25….

Cu toate acestea, în Psalmul 103:15-16 citim următoarele: „Zilele omului sunt ca iarba; el înflorește ca floarea câmpului, dar vântul trece prin ea, și ea piere, și locul ei nu-l mai cunoaște. Viața este trecătoare. Numai Dumnezeu știe cu certitudine câte zile, luni sau ani va trăi fiecare persoană.

„Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt.”
Iată că zilele mele sunt cât un lat de mână, şi viaţa mea este ca o nimica înaintea Ta. Da, orice om este doar o suflare, oricât de bine s-ar ţine. (Psalmi 39:4-5)

Dar viața noastră, fie ea lungă sau scurtă, ne oferă o mare varietate de experiențe care ne stimulează emoțiile. Sunt multe suișuri și coborâșuri! Sunt situații care ne fac să dansăm de fericire. Altele ne fac să plângem de durere și frustrare. În versetele 2-8 din Eclesiastul 3 găsim o listă de 14 perechi de contrarii, care sunt doar o mostră din numeroasele situații cu care ne confruntăm în diferitele etape ale vieții noastre.

Naşterea îşi are vremea ei, şi moartea îşi are vremea ei; săditul îşi are vremea lui, şi smulgerea celor sădite îşi are vremea ei.
Uciderea îşi are vremea ei, şi tămăduirea îşi are vremea ei; dărâmarea îşi are vremea ei, şi zidirea îşi are vremea ei;
plânsul îşi are vremea lui, şi râsul îşi are vremea lui; bocitul îşi are vremea lui, şi jucatul îşi are vremea lui;
aruncarea cu pietre îşi are vremea ei, şi strângerea pietrelor îşi are vremea ei; îmbrăţişarea îşi are vremea ei, şi depărtarea de îmbrăţişări îşi are vremea ei;
căutarea îşi are vremea ei, şi pierderea îşi are vremea ei; păstrarea îşi are vremea ei, şi lepădarea îşi are vremea ei;
ruptul îşi are vremea lui, şi cusutul îşi are vremea lui; tăcerea îşi are vremea ei, şi vorbirea îşi are vremea ei;
iubitul îşi are vremea lui, şi urâtul îşi are vremea lui; războiul îşi are vremea lui, şi pacea îşi are vremea ei. (Eclesiastul 3:2-8)

Să te naști, să mori. Să plângi, să râzi. Pentru a îmbrățișa, pentru a spune la revedere. Momente de bucurie și momente de tristețe. Când se naște un copil, toți cei din jur se bucură. Ei cumpără cadouri, pregătesc mâncare pentru familie, sărbătoresc cu ei. Atunci când cineva moare, durerea și tristețea îi cuprinde pe toți cei care l-au iubit și prețuit. Împărtășesc aceeași suferință.

Dar realitatea este că nu suntem stăpâni pe timpul nostru. Nu noi alegem când ne naștem sau când murim, iar multe dintre circumstanțele care apar între aceste două evenimente ne iau prin surprindere. Am vrea să trăim o viață plină de trandafiri, dar, alături de trandafiri, avem parte și de spini.

Trebuie să ne amintim că Dumnezeu are totul sub controlul Său. El știe ce s-a întâmplat dintotdeauna și ce se va întâmpla în veșnicie. El știe totul despre noi, ce se va întâmpla în următoarele câteva minute și câți ani vom mai fi pe pământ. El are un scop pentru fiecare dintre noi și plasează piesele din puzzle-ul vieții noastre în funcție de acel scop.

Și știi ceva? La timpul lui Dumnezeu, totul este frumos. La timpul Său și din perspectiva corectă, chiar și cele mai dificile momente ale vieții au un design special, intenționat de Dumnezeu, și putem fi siguri că vor fi pentru binele nostru spiritual (Romani 8:28).

Romani 8:28, ceea ce înseamnă că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care Îl iubesc pe Dumnezeu.

Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. (Eclesiastul 3:11)

¿Suntem înțelepți în folosirea timpului nostru, îl folosim la maximum, fiind o binecuvântare pentru alții?

Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi.
Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele.
De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului. (Efeseni 5:15-17)

Să profităm la maximum de timpul pe care Dumnezeu ni-l dă în fiecare zi! Fie ca prioritățile noastre să fie în concordanță cu cele ale lui Dumnezeu, să trăim întotdeauna în voia Lui. Să ne folosim bine timpul.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!