Trăiți în pace cu toată lumea (Romani 12:17-18)

Views: 24

Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine, înaintea tuturor oamenilor.
Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. (Romani 12:17-18)

Ați fost vreodată tratat rău fără să fi făcut ceva pentru a merita acest lucru? Este o situație complicată, dar suntem testați zilnic de situații stresante și neplăcute care ne pun la încercare răbdarea și autocontrolul. Acest lucru se poate întâmpla la locul de muncă, la școală, acasă, în cartier și chiar la biserică. Suntem jigniți când ne așteptăm mai puțin, fără să fi făcut nimic.

Care este sfatul lui Dumnezeu în această privință? Care este modul corect de a face față unei nedreptăți? Găsim diferite pasaje biblice care oferă răspunsuri la aceste întrebări. Puteți să vă uitați, de exemplu, la următoarele:

  • Romani 12:21 – “Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.”
  • 1 Tesaloniceni 5:15 – “Luaţi seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău; ci căutaţi totdeauna să faceţi ce este bine atât între voi, cât şi faţă de toţi.”
  • Matei 5:38-39 – ” Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.” Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.”
  • Matei 5:44 – “Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc,”

Fiți atenți pentru a nu reacționa greșit la atacurile care vă apar în cale. Amintiți-vă că lupta noastră nu este împotriva oamenilor, avem un dușman comun care încearcă să ne facă rău în orice moment. Iertați, priviți în altă parte și fiți împăcați cu toată lumea!

Pentru rugăciune:

Doamne Dumnezeule, ajută-mă să nu răsplătesc răul pe care mi-l fac alții. Tată, învață-mă să am o inimă miloasă și iertătoare ca a ta. Iartă-mă când reacționez rău la cei care mă atacă și mă jignesc fără sens. Ajută-mă să ascult de Cuvântul tău iubindu-i și chiar rugându-mă pentru cei care mă persecută. Dă-mi seninătatea și înțelepciunea de a trăi în pace cu toți cei din jurul meu. În numele lui Isus, amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!