“Vă rog să vă rugați”, cer creștinii din Ucraina după atacurile puternice din orașe

Visits: 0

Zeci de rachete au lovit zone rezidențiale din orașe precum Kiev, Zaporiyia, Odessa și Dnipro, în cel mai mare atac asupra teritoriului ucrainean din martie.

Mai multe rachete rusești au lovit luni dimineață centrul capitalei ucrainene.

Armata rusă a desfășurat un nou val de atacuri pe teritoriul Ucrainei, lansând aproape o sută de rachete care au lovit zone rezidențiale, infrastructuri energetice și de apă și alte ținte “strategice”, potrivit lui Vladimir Putin.

La Kiev, capitala ucraineană, sirenele de rachete au sunat din nou, iar populația s-a pus la adăpost. Unele dintre rachete au lovit zone foarte centrale ale orașului. Acesta este cel mai grav atac din iunie. Bilanțul victimelor depășea deja zece morți în această dimineață, iar numeroase persoane au fost rănite în diferite grade de gravitate.

Explozii soldate cu victime au fost raportate și în orașe precum Odessa, Dnipro, Zaporiyia (unde atacul de duminică s-a soldat cu 14 morți) și Lviv, printre altele. Acest atac cu 83 de rachete va fi cel mai puternic din primele săptămâni ale invaziei din martie.

Cu o seară înainte, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina pentru explozia de pe emblematicul pod Kerch, singurul pod care leagă teritoriul rusesc de peninsula Crimeea, pe care a anexat-o ilegal în 2014.

Reacții din partea creștinilor din Ucraina

Creștinii din Ucraina au denunțat oroarea atacurilor și au cerut rugăciune.

Mariana Laskava, o misionară a ministerului evanghelic Cuvântul Vieții din Kiev, a declarat că “pericolul a crescut enorm”. “Deocamdată, Dumnezeu are grijă de noi. Vă rog să vă rugați”, a declarat ea pentru Protestante Digital.

Într-un mesaj postat pe Facebook, pastorul Serghei Nakul de la Big City Church din Kiev a declarat: “Fiara se dezlănțuie. Și din nou lovește capitala și alte orașe ale țării noastre. Dar eu îmi pun nădejdea în Tine, Doamne, și spun: “Tu ești Dumnezeul meu”. Destinul nostru este în mâna Ta. Izbăvește-ne de vrăjmașii noștri”, Psalmul 31:15″.

Un alt pastor evanghelic din Kiev a citat capitolul 5 din cartea Daniel, în care regele Belșațar sărbătorește cu puțin timp înainte de a muri. “Domnul va răsturna Babilonul. Mene, Mene, Mene, Tekel, Uparsin'”, a scris pastorul.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!