Versete biblice despre ascultarea de părinți

Familia este importantă în planul lui Dumnezeu, pentru umanitate. În cadrul dinamicii familiei vedem că Biblia pune accentul pe ascultarea față de părinți pentru că este o poruncă care are o răsplată.
Aceste versete biblice ne amintesc că Dumnezeu răsplătește ascultarea față de părinți și că ar trebui să-i iubim, să ne îngrijim și să-i respectăm.

Versete biblice despre ascultarea de părinți

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Exodul 20:12)

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, ca sa ai zile multe si sa fii fericit in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Deuteronomul 5:16)

Fiule, pazeste sfaturile tatalui tau si nu lepada invatatura mamei tale: (Proverbele 6:20)

Un fiu intelept asculta invatatura tatalui sau, dar batjocoritorul n-asculta mustrarea. (Proverbele 13:1)

Daca cineva blestema pe tatal sau si pe mama sa, i se va stinge lumina in mijlocul intunericului. (Proverbele 20:20)

Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept. „Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta” – este cea dintai porunca insotita de o fagaduinta – „ca sa fii fericit si sa traiesti multa vreme pe pamant.” (Efeseni 6:1-3)

Copii, ascultati de parintii vostri in toate lucrurile, caci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

Daca zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, si uraste pe fratele sau, este un mincinos; caci, cine nu iubeste pe fratele sau, pe care-l vede, cum poate sa iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? (1 Ioan 4:20)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!