Versete biblice despre bârfe

Views: 326

Dumnezeu să vă binecuvânteze, de data aceasta vă prezentăm o listă a versetelor biblice despre bârfe şi murmurări. Dumnezeu condamnă un limbaj care provoacă dispersie, neînțelegeri și care, cu pronunțiile sale face rău inimilor.

1 Biblia poruncește să nu bârfim

Sa nu umbli cu barfe in poporul tau. Sa nu te ridici impotriva vietii aproapelui tau. Eu sunt Domnul. (Leviticul 19:16)

(Un psalm al lui David.) Doamne, cine va locui in cortul Tau? Cine va locui pe muntele Tau cel sfant? Cel ce umbla in neprihanire, cel ce face voia lui Dumnezeu si spune adevarul din inima. Acela nu cleveteste cu limba lui, nu face rau semenului sau si nu arunca ocara asupra aproapelui sau. (Psalmii 15:1-3)

Orice amaraciune, orice iuteala, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru. (Efeseni 4:31)

sa nu vorbeasca de rau pe nimeni, sa nu fie gata de cearta, ci cumpatati, plini de blandete fata de toti oamenii. (Tit 3:2)

Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor! Cine vorbeste de rau pe un frate sau judeca pe fratele sau, vorbeste de rau Legea sau judeca Legea. Si, daca judeci Legea, nu esti implinitor al Legii, ci judecator. (Iacov 4:11)

Lepadati, dar, orice rautate, orice viclesug, orice fel de prefacatorie, de pizma si de clevetire; (1 Petru 2:1)

“Caci cine iubeste viata si vrea sa vada zile bune sa-si infraneze limba de la rau si buzele de la cuvinte inselatoare, (1 Petru 3:10)

2 Efectele negative și distructive ale bârfelor

David a zis lui Saul: “De ce asculti tu de vorbele oamenilor care zic: “David iti vrea raul”? (1 Samuel 24:9)

Toti vrajmasii mei soptesc intre ei impotriva mea si cred ca nenorocirea mea imi va aduce pieirea. (Psalmii 41:7)

Cu gura lui, omul nelegiuit pierde pe aproapele sau, dar cei neprihaniti sunt scapati prin stiinta. (Proverbe 11:9)

Omul stricat pregateste nenorocirea, si pe buzele lui este ca un foc aprins. (Proverbe 16:27)

Cuvintele barfitorului sunt ca prajiturile: aluneca pana in fundul maruntaielor. (Proverbe 18:8)

Cand nu mai sunt lemne, focul se stinge; si cand nu mai este niciun clevetitor, cearta se potoleste. (Proverbe 26:20)

Fiecare sa se pazeasca de prietenul lui si sa nu se increada in niciunul din fratii sai; caci orice frate cauta sa insele si orice prieten umbla cu barfe. (Ieremia 9:4)

In tine sunt barfitori, ca sa verse sange; in tine se mananca jertfe idolesti pe munti; in mijlocul tau se fac desfranari. (Ezechiel 22:9)

Tot asa si limba este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde! Limba este si ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele noastre care intineaza tot trupul si aprinde roata vietii, cand este aprinsa de focul gheenei. (Iacov 3:5-6)

Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei! (Iacov 3:10)

3 Bârfa subminează și ucide prietenia

Omul neastamparat starneste certuri, si paratorul dezbina pe cei mai buni prieteni. (Proverbe 16:28)

Omul neastamparat starneste certuri, si paratorul dezbina pe cei mai buni prieteni. (Proverbe 17:9)

4 Bârfa subminează apărarea noastră spirituală

Limba dulce este un pom de viata, dar limba stricata zdrobeste sufletul. (Proverbe 15:4)

Dar, ce iese din gura vine din inima, si aceea spurca pe om. Caci din inima ies gandurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele. (Matei 15:18-19)

Fiindca ma tem ca nu cumva, la venirea mea, sa va gasesc asa cum n-as vrea sa va gasesc, si eu insumi sa fiu gasit de voi asa cum n-ati vrea. Ma tem sa nu gasesc galceava, pizma, manii, dezbinari, vorbiri de rau, barfe, ingamfari, tulburari. (2 Corinteni 12:20)

Fereste-te de vorbariile goale si lumesti; caci cei ce le tin vor inainta tot mai mult in necinstirea lui Dumnezeu. Si cuvantul lor va roade ca cangrena. Din numarul acestora sunt Imeneu si Filet, (2 Timotei 2:16-17)

5 Bârfitorii trebuie să dea socoteală lui Dumnezeu

Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit.” (Matei 12:36-37)

Eu, Domnul, cercetez inima si incerc rinichii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui. (Ieremia 17:10)

6 Domnul nu binecuvântează pe cei ce bârfesc

Pe cel ce cleveteste in ascuns pe aproapele sau, il voi nimici; pe cel cu priviri trufase si cu inima ingamfata, nu-l voi suferi. (Psalmii 101:5)

Stai si vorbesti impotriva fratelui tau, clevetesti pe fiul mamei tale. Iata ce ai facut, si Eu am tacut. Ti-ai inchipuit ca Eu sunt ca tine. Dar te voi mustra si iti voi pune totul sub ochi! (Psalmii 50:20-21)

Caci asupritorul nu va mai fi, batjocoritorul va pieri, si toti cei ce pandeau nelegiuirea vor fi nimiciti: cei ce osandeau pe altii la judecata, intindeau curse cui ii infruntau la poarta cetatii si napastuiau fara temei pe cel nevinovat. (Isaia 29:20-21)

7 Să cerem Domnului maturitate spirituală pentru a nu cădea în vorbărie și pentru a evita bârfa

Neprihanirea oamenilor cinstiti ii carmuieste fara teama, dar vicleniile celor stricati le aduc pieirea. (Proverbe 11:3)

Cine umbla cu barfe da pe fata lucrurile ascunse; si cu cel ce nu-si poate tine gura sa nu te amesteci. (Proverbe 20:19)

cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare; si sa va innoiti in duhul mintii voastre, (Efeseni 4:22-23)

Daca invata cineva pe oameni invatatura deosebita, si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Isus Hristos si de invatatura care duce la evlavie, este plin de mandrie si nu stie nimic; ba inca are boala cercetarilor fara rost si a certurilor de cuvinte, din care se naste pizma, certurile, clevetirile, banuielile rele, (1 Timotei 6:3-5)

8 Înțelegerea diferenței dintre raportarea unui incident grav și bârfa, necesităm o anumită maturitate spirituală; trebuie puse următoarele întrebări:

Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: “Cine dintre voi este fara pacat sa arunce cel dintai cu piatra in ea.” (Ioan 8:7)

Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta; ci, in smerenie, fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi. (Filipeni 2:3)

Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii. (Coloseni 3:13-14)

Nu intoarceti rau pentru rau, nici ocara pentru ocara; dimpotriva, binecuvantati, caci la aceasta ati fost chemati: sa mosteniti binecuvantarea. (1 Petru 3:9)

9 Să avem în vedere că Domnul vede și înțelege situația mai bine decât noi și că este recomandabil să sperăm și să avem încredere că El va avea grijă de tot

Caci Dumnezeu vede purtarea tuturor, priveste pasii fiecaruia. (Iov 34:21)

Caci caile omului sunt lamurite inaintea ochilor Domnului si El vede toate cararile lui. (Proverbe 5:21)

Stim, in adevar, ca judecata lui Dumnezeu impotriva celor ce savarsesc astfel de lucruri este potrivita cu adevarul. (Romani 2:2)

Dar pentru ce judeci tu pe fratele tau? Sau pentru ce dispretuiesti tu pe fratele tau? Caci toti ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata al lui Hristos. Fiindca este scris: “Pe viata Mea Ma jur, zice Domnul, ca orice genunchi se va pleca inaintea Mea si orice limba va da slava lui Dumnezeu.” (Romani 14:12)

De aceea sa nu judecati nimic inainte de vreme, pana va veni Domnul, care va scoate la lumina lucrurile ascunse in intuneric si va descoperi gandurile inimilor. Atunci, fiecare isi va capata lauda de la Dumnezeu. (1 Corinteni 4:5)

Nicio faptura nu este ascunsa de El, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia cu care avem a face. (Evrei 4:13)

Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor si sa faca ce este bine. (1 Petru 4:19)

10 De la trândăvie la bârfă există doar un singur pas, așa că trebuie să fim ocupați cu treburile Domnului și să avem o atitudine pozitivă

Oriunde se munceste este si castig, dar oriunde numai se vorbeste, este lipsa. (Proverbe 14:23)

Auzim insa ca unii dintre voi traiesc in neoranduiala, nu lucreaza nimic, ci se tin de nimicuri. (2 Tesaloniceni 3:11)

Totodata se deprind sa umble fara nicio treaba din casa in casa; si nu numai ca sunt lenese, dar sunt si limbute si iscoditoare, si vorbesc ce nu trebuie vorbit. (1 Timotei 5:13)

Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura; ci unul bun, pentru zidire, dupa cum e nevoie, ca sa dea har celor ce-l aud. (Efeseni 4:29)

Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca. (Filipeni 4:8)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 4 Promedio: 4]

2 Comentarii

  1. Savu Valentin ianuarie 22, 2024
    • nykaly ianuarie 22, 2024

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!