Versete biblice despre botezul în apă

Visits: 36

Botezul în apă nu este un act mistic care ne dă mântuirea: este doar un pas care demonstrează public că suntem mântuiți prin jertfa lui Isus; și, mai mult, că promitem că vom urma calea pe care El ne-a pregătit-o.

Aceste versete biblice vorbesc despre botezul în apă și ne arată că este o practică pe care chiar și Isus a făcut-o și noi trebuie să o facem.

Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc. Acela Isi are lopata in mana, Isi va curata cu desavarsire aria si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge.” (Matei 3:11-12)

a venit Ioan care boteza in pustiu, propovaduind botezul pocaintei spre iertarea pacatelor. 5 Tot tinutul Iudeii si toti locuitorii Ierusalimului au inceput sa iasa la el; si, marturisindu-si pacatele, erau botezati de el in raul Iordan. 6 Ioan era imbracat cu o haina de par de camila, si imprejurul mijlocului era incins cu un brau de curea. El se hranea cu lacuste si miere salbatica. 7 Ioan propovaduia si zicea: “Dupa mine vine Cel ce este mai puternic decat mine, caruia eu nu sunt vrednic sa ma plec sa-I dezleg curelele incaltamintei. 8 Eu, da, v-am botezat cu apa; dar El va va boteza cu Duhul Sfant.” (Marcu 1:4-8)

A doua zi, Ioan a vazut pe Isus venind la el si a zis: “Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii! 30 El este Acela despre care ziceam: “Dupa mine vine un Om care este inaintea mea, caci era inainte de mine. 31 Eu nu-L cunosteam, dar tocmai pentru aceasta am venit sa botez cu apa: ca El sa fie facut cunoscut lui Israel.” (Ioan 1:29-21)

Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant.” (Faptele Apostolilor 1:5)

Atunci Filip a luat cuvantul, a inceput de la Scriptura aceasta si i-a propovaduit pe Isus. Pe cand isi urmau ei drumul, au dat peste o apa. Si famenul a zis: “Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?” 37 Filip a zis: “Daca crezi din toata inima, se poate.” Famenul a raspuns: “Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” (Faptele Apostolilor 8:35-37)

Toti care ati fost botezati pentru Hristos v-ati imbracat cu Hristos. 28 Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus. (Galateni 3:26-28)

El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apa si cu sange; nu numai cu apa, ci cu apa si cu sange; si Duhul este Cel ce marturiseste despre lucrul acesta, fiindca Duhul este adevarul. 7 (Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant, si acestia trei una sunt.) 8 Si trei sunt care marturisesc (pe pamant): Duhul, apa si sangele, si acestia trei sunt una in marturisirea lor. (1 Ioan 5:6-8)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!