Versete pentru a recâștiga curajul și încrederea în mijlocul încercărilor

Visits: 29

Toți oamenii trec prin momente dificile sau nefavorabile, deși este imposibil să împiedici venirea problemelor, este necesar să ne amintim că Dumnezeu este încă acolo în mijlocul furtunii.

Dumnezeu știa că toate ființele umane vor avea momente grele în viața lor, circumstanțe care iar fi lovit, făcându-te să te simți descurajat și să nu mai dorești să continui.

În acele vremuri dificile, Dumnezeu vrea să le amintească oamenilor că este cu ei și că nu i-a lăsat singuri. De aceea, prin Cuvântul său sunt exprimate cele mai frumoase și necesare promisiuni pentru a prinde curaj și a recâștiga un nou suflu.

“Nu iti face griji”

Nu vă fie teamă când Dumnezeu este în mijlocul problemelor. Dacă El este acolo, nu ar trebui să existe frică, pentru că totul va fi bine.

Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

(Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al fiilor lui Core. De cantat pe alamot. O cantare.) Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi. De aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii in inima marilor. Chiar daca ar urla si ar spumega valurile marii si s-ar ridica pana acolo de sa se cutremure muntii. (Psalmii 46:1-3)

Intariti-vă si imbarbatati-vă!

Intariti-va si imbarbatati-va! Nu va temeti si nu va inspaimantati de ei, caci Domnul Dumnezeul tau va merge El insusi cu tine, nu te va parasi si nu te va lasa.”(Deuteronomul 31:6)

Fiti tari si imbarbatati-va inima, toti cei ce nadajduiti in Domnul! (Psalmii 31:24)

V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

Să-mi recapăt suflul

Trebuie să mergi înainte, să te ridici de la pământ și să scapi de praful circumstanțelor nefavorabile, pentru a putea umbla mână în mână cu Dumnezeu.

Nadajduieste in Domnul! Fii tare, imbarbateaza-ti inima si nadajduieste in Domnul! (Psalmii 27:14)

voi, dar, intariti-va si nu lasati sa va slabeasca mainile, caci faptele voastre vor avea o rasplata.” (2 Cronici 15:7)

Pot totul in Hristos care ma intareste. (Filipeni 4:13)

Dumnezeu este cel care te apără

Deși încercările sunt dure, Dumnezeu a promis că va fi acolo pentru a-și ajuta copiii, așa că este suficient să lupți în puterea ta, lasă-l pe Dumnezeu să acționeze.

Domnul este bun; El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El. (Naum 1:7)

Tu esti ocrotirea mea, Tu ma scoti din necaz, Tu ma inconjori cu cantari de izbavire. (Psalmii 32:)

Asa ca putem zice plini de incredere: “Domnul este ajutorul meu, nu ma voi teme: ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:6)

Tu imi dai scutul mantuirii Tale, dreapta Ta ma sprijina, si indurarea Ta ma face mare. Tu largesti drumul sub pasii mei, si nu-mi aluneca gleznele. (Psalmii 18:35-36)

Dumnezeu este credincios, și Cuvântul Său este adevărat, așa că atunci când descurajarea și disperarea afectează viețile noastre, este necesar să ne amintim toate promisiunile Sale.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 1]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!