12 Versete biblice despre lucru in echipă

Views: 123

În Biblie, Pavel ne învață că lucrul în echipă este cel mai valoros lucru dacă vrei să atingi un scop. Deși există un lider, fiecare are un rol de îndeplinit și a avut o calitate unică care a îmbogățit echipa. În plus, trebuie să existe libertate de exprimare, că aceștia pot avea o opinie, iar liderul trebuie să asculte și să aibă grijă de fiecare dintre ei. Și, cel mai bine, se creează o uniune și o fidelitate reciprocă între lideri și membrii echipei.

Listă de versete despre munca în echipă

1 Sa veghem unii asupra altora, ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. 25 Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie. (Evrei 10:24-25)

2 Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului. (Efeseni 6:11)

3 Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna. (2 Timotei 3:16-17)

4 Eu singur nu pot sa port pe tot poporul acesta, caci este prea greu pentru mine. 15 Decat sa Te porti asa cu mine, mai bine omoara-ma, Te rog, daca mai am vreo trecere inaintea Ta, ca sa nu-mi mai vad nenorocirea.” 16 Domnul a zis lui Moise: “Aduna la Mine saptezeci de barbati, dintre batranii lui Israel, din cei pe care-i cunosti ca batrani ai poporului si cu putere asupra lor; adu-i la Cortul intalnirii si sa se infatiseze acolo impreuna cu tine. 17 Eu Ma voi cobori si iti voi vorbi acolo; voi lua din Duhul care este peste tine si-L voi pune peste ei ca sa poarte impreuna cu tine sarcina poporului si sa n-o porti tu singur. (Numeri 11:14-17)

5 “Asculta, Dumnezeul nostru, cum suntem batjocoriti! Fa sa cada ocarile lor asupra capului lor si da-i prada pe un pamant unde sa fie robi. 5 Nu le ierta faradelegea, si pacatul lor sa nu fie sters dinaintea Ta; caci au necajit pe cei ce zidesc.” 6 Am zidit zidul, care a fost ispravit pretutindeni pana la jumatate din inaltimea lui. Si poporul lucra cu inima. (Neemia 4:4-6)

6 In Biserica din Antiohia erau niste proroci si invatatori: Barnaba, Simon, numit Niger, Luciu din Cirena, Manaen, care fusese crescut impreuna cu carmuitorul Irod, si Saul. 2 Pe cand slujeau Domnului si posteau, Duhul Sfant a zis: “Puneti-Mi deoparte pe Barnaba si pe Saul, pentru lucrarea la care i-am chemat.” 3 Atunci, dupa ce au postit si s-au rugat, si-au pus mainile peste ei si i-au lasat sa plece. (Faptele Apostolilor 13:1-3)

7 Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca: 7 asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face sa creasca. 8 Cel ce sadeste si cel ce uda sunt totuna; si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui. 9 Caci noi suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu. Voi sunteti ogorul lui Dumnezeu, cladirea lui Dumnezeu. (1 Corinteni 3:6-9)

8 Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1 Corinteni 12:13)

9 Sa veghem unii asupra altora, ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. 25 Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie. (Evrei 10:24-25)

10 Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit. (1 Petru 4:10)

11 Domnul Dumnezeu a zis: “Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.” (Genesa 2:18)

12 Mai bine doi decat unul, caci iau o plata cu atat mai buna pentru munca lor. 10 Caci, daca se intampla sa cada, se ridica unul pe altul; dar vai de cine este singur si cade fara sa aiba pe altul care sa-l ridice. 11 Tot asa, daca se culca doi impreuna, se incalzesc unul pe altul, dar cum are sa se incalzeasca daca e singur? 12 Si daca se scoala cineva asupra unuia, doi pot sa-i stea impotriva; si funia impletita in trei nu se rupe usor. (Eclesiastul 4:9-12)

Apostolul Pavel este un exemplu de lucru în echipă conform Bibliei

Pavel a trecut de la a fi un persecutor al bisericii la a deveni unul dintre apostolii lui Isus. Munca în echipă a predominat întotdeauna și de aceea împreună cu Bernabé au decis să își desfășoare prima muncă și călătoria misionară. În povestea lor, Juan îi însoțește și sunt menționați mai mulți frați, motiv pentru care era un grup mare. Juan a decis să se întoarcă la Ierusalim și astfel restul echipei și-au continuat misiunea și fiecare va îndeplini o sarcină, astfel încât să poată avea succes.

Apostolul Pavel a crezut întotdeauna că o persoană nu poate prelua conducerea unei întregi biserici, așa că a desemnat un grup de bătrâni care să preia conducerea.

În (Fapte 15) putem citi că s-a creat o distanță între Pablo și Bernabé datorită faptului că apostolul Bernabe dorea ca Juan să se alăture echipei, dar Pablo a respins ideea, pentru că deja abandonase odată. Așa s-au separat și au decis să-și formeze propria echipă și să predice în continuare vocea lui Dumnezeu.

Echipa lui Pablo s-a confruntat cu multe adversități și chiar și în închisoare, nu și-a pierdut niciodată credința în Dumnezeu și i-a cântat mereu, cu aceasta putând transmite încurajare și credință altora. Sfârșitul deja cunoscut, a decis să se întoarcă la Ierusalim, chiar dacă a fost avertizat pentru că urma să fie arestat. Nu s-a temut niciodată și a fost dispus să moară pentru Domnul, iar echipa sa a decis să-l însoțească, arătându-și astfel fidelitatea unul față de celălalt.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!