13 Proverbe biblice înălțătoare pentru lideri

Views: 36

Biblia nu este doar Cuvântul lui Dumnezeu, ci este și plină de sfaturi pentru viața noastră. Fiecare dintre noi este un lider într-un fel sau altul, fie acasă, la serviciu, la școală sau cu prietenii noștri, așa că ar trebui să ne uităm mereu la Scriptură.

Iată câteva versete biblice din cartea Proverbelor care îi inspiră pe liderii care vor să aibă grijă de fiecare domeniu al vieții lor și să dobândească înțelepciunea de care au nevoie pentru a avansa în toate.

1) Dobândeşte înţelepciune, dobândeşte pricepere; nu uita cuvintele gurii mele şi nu te abate de la ele. N-o părăsi, şi ea te va păzi; iubeşte-o, şi te va ocroti! Iată începutul înţelepciunii: dobândeşte înţelepciunea, şi cu tot ce ai, dobândeşte priceperea. (Proverbe 4:5-7)

2) Planurile nu izbutesc, când lipseşte o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc când sunt mulţi sfetnici.” (Proverbe 15:22)

3) Cine are o inimă înţeleaptă îşi arată înţelepciunea când vorbeşte şi mereu se văd învăţături noi pe buzele lui. Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase. (Proverbe 16:23-24)

4) Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare, şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul. (Proverbe 22:1)

5) Mai mult preţuieşte săracul care umblă în neprihănirea lui, decât bogatul care umblă pe căi sucite. (Proverbe 28:6)

6) Când cel ce stăpâneşte dă ascultare cuvintelor mincinoase, toţi slujitorii lui sunt nişte răi. (Proverbe 29:12)

7) Mândria merge înaintea pieirii, şi trufia merge înaintea căderii. (Proverbe16:18)

8) Cel ce mustră pe un batjocoritor îşi trage dispreţ şi cel ce caută să îndrepte pe cel rău se alege cu ocară. (Proverbe 9:7)

9) Cine iubeşte certarea, iubeşte ştiinţa; dar cine urăşte mustrarea este prost. (Proverbe 12:1)

10) Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei şi înţelepţeşte-te! Ea n-are nici căpetenie, nici priveghetor, nici stăpân; totuşi îşi pregăteşte hrana vara şi strânge de ale mâncării în timpul secerişului. Până când vei sta culcat, leneşule? Când te vei scula din somnul tău? (Proverbe 6:6-9)

11) Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbe 4:23)

12) Îngrijeşte bine de oile tale şi ia seama la turmele tale. (Proverbe 27:23)

13) Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 1]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!