14 Versete biblice despre mărturisirea păcatelor

Visits: 730

Nicăieri în Scriptură nu este conceptul mărturisirii păcatelor unui preot. Trebuie să ne mărturisim păcatele către Dumnezeu (1 Ioan 1: 9). În calitate de credincioși ai Noului Legământ, nu avem nevoie de mediatori, (preoți etc..) între noi și Dumnezeu. Putem merge direct la Dumnezeu prin jertfa lui Isus Hristos pentru noi. 1 Timotei 2: 5 spune: „Căci există un singur Dumnezeu și un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni, omul Iisus Hristos”.

Vă prezentăm o listă de versete din Biblie despre Mărturisirea păcatelor. Dacă v-ați întrebat, unde în Biblie vorbește despre mărturisire? Ei bine, astăzi vă lămurim care este singura mărturisire pe care ar trebui să o faceți și cui ar trebui să o faceți.

1 Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iacov 5:16)

2 Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

3 Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare. (Proverbe 28:13)

4 Atunci Ti-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: “Imi voi marturisi Domnului faradelegile!” Si Tu ai iertat vina pacatului meu. (Psalmii 32:5)

5 Cand cineva deci se va face vinovat de unul din aceste lucruri, trebuie sa-si marturiseasca pacatul. (Leviticul 5:5)

6 Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare (Faptele Apostolilor 3:19)

7 Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire, (Romani 10:10)

8 Cata vreme am tacut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate. (Psalmii 32:3)

9 Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita! (Iacov 4:8)

10 Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. (Romani 10:9)

11 Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica, la care ai fost chemat si pentru care ai facut acea frumoasa marturisire inaintea multor martori. (1 Timotei 6:12)

12 Oricine tagaduieste pe Fiul n-are pe Tatal. Oricine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal. (1 Ioan 2:23)

13 Noi am pacatuit, am savarsit nelegiuire, am fost rai si indaratnici, ne-am abatut de la poruncile si oranduirile Tale. (Daniel 9:5)

14 Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. 24 Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus. (Romani 3:23 -24)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 7 Promedio: 4.7]

2 Comentarii

  1. georgel martie 25, 2023
  2. nykaly martie 30, 2023

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!