15 Versete biblice despre egoism

Views: 90

Bine ai venit și Dumnezeu să te binecuvânteze. De data aceasta vrem să vă prezentăm o listă de versete biblice despre egoism. Prin intermediul lor veți vedea exemple de egoism, personaje care erau egoiste. De asemenea, veți învăța cum să învingeți egoismul conform Bibliei. De asemenea, veți înțelege consecințele egoismului conform Bibliei.

1 Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta; ci, in smerenie, fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi. (Filipeni 2:3)

2 Nimeni sa nu-si caute folosul lui, ci fiecare sa caute folosul altuia. (1 Corinteni 10:24)

3 Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, 5 nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, (1 Corinteni 13:4-5)

4 Caci acolo unde este pizma si duh de cearta, este tulburare si tot felul de fapte rele. (Iacov 3:16)

5 Sufletul binefacator va fi saturat, si cel ce uda pe altii va fi udat si el. (Proverbele 11:25)

6 Fiecare din noi sa placa aproapelui, in ce este bine, in vederea zidirii altora. (Romani 15:2)

7 Nebunului nu-i este de invatatura, ci vrea sa arate ce stie el. (Proverbele 18:22)

8 Ce-i drept, toti umbla dupa foloasele lor, si nu dupa ale lui Isus Hristos. (Filipeni 2:21)

9 Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. 2 Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, (2 Timotei 3:1-2)

10 Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana de toate zilele, 16 si unul dintre voi le zice: “Duceti-va in pace, incalziti-va si saturati-va!”, fara sa le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi? (Iacov 2:15-16)

11 Deci cine stie sa faca bine, si nu face, savarseste un pacat! (Iacov 4:17)

12 Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu? (1 Ioan 3:17)

13 Unul care da cu mana larga, ajunge mai bogat; si altul, care economiseste prea mult, nu face decat sa saraceasca. (Proverbele 11:24)

14 Cel lacom de castig isi tulbura casa, dar cel ce uraste mita va trai. (Proverbele 15:27)

15 De unde vin luptele si certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se lupta in madularele voastre? 2 Voi poftiti, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati si va luptati, si nu aveti, pentru ca nu cereti. 3 Sau cereti, si nu capatati, pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre. (Iacov 4:1-3)

Aceste texte biblice despre egoism vă vor servi pentru studiul Bibliei sau predicarea dvs., veți putea predica despre egoism în căsătorie, în întâlniri, în familie în general, printre alte domenii. Dumnezeu vrea copii buni, egoismul a fost unul dintre principalele rele pentru care Lucifer a vrut să semene cu Dumnezeu, să o evităm cu orice preț.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!