15 Versete biblice despre rugăciunea de dimineață devreme

Views: 132

Biblia ne spune să ne rugăm în orice moment, nu numai să ne rugăm pentru cererile noastre, ci și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ceea ce face.

Deși nu există o oră anume la care ar trebui să comunicăm cu Dumnezeu, aceste versete biblice ne reamintesc că a ne ruga dimineața devreme înseamnă să facem un efort pentru a ne conecta singuri cu Tatăl nostru. În timpul zilei putem avea multe obligații și nu avem timp să ne rugăm. Totuși, aceasta nu este o scuză. Trebuie să găsim un moment special pentru a comunica cu Domnul și ce moment mai bun decât dimineața devreme.

Biblia este un mijloc minunat pentru a ne hrăni rugăciunea de dimineață. Psalmii și imnurile, dar și Evangheliile și cărțile Vechiului Testament sunt pline de rugăciuni adresate Domnului și de sfaturi spirituale date de Dumnezeu, de Iisus sau de profeți. Iată o selecție de versete biblice pe care le putem citi și medita în fiecare dimineață, pentru a ne lăsa călăuziți de Dumnezeu pe parcursul zilei.


1) Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. (Psalmi 5:3)

2) Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă. Aşa Te privesc eu în Locaşul cel Sfânt, ca să-Ţi văd puterea şi slava. (Psalmi 63:1-2)

3) Satură-ne în fiecare dimineaţă de bunătatea Ta, şi toată viaţa noastră ne vom bucura şi ne vom înveseli. (Psalmi 90:14)

4) O iau înaintea zorilor şi strig; nădăjduiesc în făgăduinţele Tale. (Psalmi 119:147)

5) Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi, El izbăveşte pe prinşii de război şi-i face fericiţi; numai cei răzvrătiţi locuiesc în locuri uscate. (Psalmi 68:6)

6) Seara, dimineaţa şi la amiază oftez şi gem, şi El va auzi glasul meu. (Psalmi 55:3)

7) Tu mă încingi cu putere pentru luptă şi răpui pe potrivnicii mei sub picioarele mele. (Psalmi 18:9)

8) Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade din tot venitul tău: (Proverbe 3:9)

9) Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui. Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia; căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac. (Evrei 13:15.16)

10) Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul. (Psalmi 143:8)

11) Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:34)

12) Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! (Ieremia 17:7)

13) Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

14) Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină, dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” (Isaia 40:30-31)

15) Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)


În intimitatea cu Domnul, Duhul Sfânt se apropie și poate umple orice gol pe care îl avem. De asemenea, el poate transmite mesaje, iar comunicarea ar fi mai ușoară datorită liniștii de la primele ore ale dimineții.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!