16 versete biblice despre botez

Views: 1319

Botezul este o ceremonie importantă care simbolizează faptul că credincioșii umblă cu Hristos, și că ne recunoaștem public credința, ne întoarcem în la Domnul Isus și păcatele noastre au fost iertate de El. Care este adevăratul sens al botezului? Putem avea o viață nouă odată ce am fost botezați?

Botezul creștin conform Bibliei este o mărturie externă a ceea ce s-a întâmplat intern în viața unui credincios. Acesta ilustrează identificarea unui credincios cu moartea, înmormântarea și învierea lui Hristos.

Următorul articol conține 16 Citate biblice care vorbesc despre Botez.

1 Caci toti sunteti fii ai lui Dumnezeu, prin credinta in Hristos Isus. Toti care ati fost botezati pentru Hristos v-ati imbracat cu Hristos. (Galateni 3:26-27)

2 Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin. (Matei 28:19-20)

3 Icoana aceasta inchipuitoare va mantuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatare de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos, (1 Petru 3:21)

4 “Pocaiti-va”, le-a zis Petru, “si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Faptele Apostolilor 2:38)

5 Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. (Marcu 16:16)

6 Isus i-a raspuns: “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. (Ioan 3:5)

7 Si acum, ce zabovesti? Scoala-te, primeste botezul si fii spalat de pacatele tale, chemand Numele Domnului.” (Faptele Apostolilor 22:16)

8 Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos, am fost botezati in moartea Lui? (Romani 6:3)

9 Dupa ce a fost botezat tot norodul, a fost botezat si Isus; si pe cand Se ruga, s-a deschis cerul, si Duhul Sfant S-a coborat peste El in chip trupesc, ca un porumbel. Si din cer s-a auzit un glas care zicea: “Tu esti Fiul Meu preaiubit: in Tine Imi gasesc toata placerea Mea!” (Luca 3:21-22)

10 Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1 Corinteni 12:13)

11 Eu nu-L cunosteam; dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa mi-a zis: “Acela peste care vei vedea Duhul coborandu-Se si oprindu-Se este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant.” (Ioan 1:33)

12 “Se poate opri apa ca sa nu fie botezati acestia care au primit Duhul Sfant ca si noi?” Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat sa mai ramana cateva zile la ei. (Faptele Apostolilor 10:47-48)

13 Atunci Pavel a zis: “Ioan a botezat cu botezul pocaintei si spunea norodului sa creada in Cel ce venea dupa el, adica in Isus.” (Faptele Apostolilor 19:4)

14 Cand au auzit ei aceste vorbe, au fost botezati in Numele Domnului Isus. Cand si-a pus Pavel mainile peste ei, Duhul Sfant S-a coborat peste ei, si vorbeau in alte limbi si proroceau. (Faptele Apostolilor 19:5-6)

15 Cei ce au primit propovaduirea lui au fost botezati; si, in ziua aceea, la numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete. (Faptele Apostolilor 2:41)

16 El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant, (Tit 3:5)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 10 Promedio: 4.4]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!