21 de Versete biblice despre durere

Views: 214

Bună ziua, Dumnezeu să vă binecuvânteze, de data aceasta vrem să vă arătăm o listă de versete biblice despre durere. Prin Sfintele Scripturi vrem să răspundem la întrebări precum: ce spune Biblia despre durere și suferință? Cum pot combate durerea emoțională? Cum să combateți durerea fizică conform Bibliei? Mai jos sunt texte biblice care răspund acestor probleme.

Versuri biblice despre durerii, Dumnezeu vrea să vă vindece inima!

1 Cand striga cei fara prihana, Domnul aude si-i scapa din toate necazurile lor. 18 Domnul este aproape de cei cu inima infranta si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmii 34:17-18)

2 Domnul insusi va merge inaintea ta, El insusi va fi cu tine, nu te va parasi si nu te va lasa; nu te teme si nu te inspaimanta!” (Deuteronomul 31:8)

3 Ferice de cei ce plang, caci ei vor fi mangaiati! (Matei 5:4)

4 Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi. (1 Petru 5:7)

5 Caci mania Lui tine numai o clipa, dar indurarea Lui tine toata viata: seara vine plansul, iar dimineata, veselia. (Psalmii 30:5)

6 Caci unde este multa intelepciune este si mult necaz, si cine stie multe are si multa durere. (Eclesiastul 1:18)

7 Goneste orice necaz din inima ta si departeaza raul din trupul tau; caci tineretea si zorile vietii sunt trecatoare. (Eclesiastul 11:10)

8 Doamne, toate dorintele mele sunt inaintea Ta, si suspinele mele nu-Ti sunt ascunse. (Psalmii 38:9)

9 Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: “Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. 4 El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.” (Apocalipsa 21:3-4)

10 ca niste intristati, si totdeauna suntem veseli; ca niste saraci, si totusi imbogatim pe multi; ca neavand nimic, si totusi stapanind toate lucrurile. (2 Corinteni 6:10)

11 Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang. (Romani 12:15)

12 Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo alta arsita. 17 Caci Mielul, care sta in mijlocul scaunului de domnie, va fi Pastorul lor, ii va duce la izvoarele apelor vietii, si Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lor.” (Apocalipsa 7:16-17)

13 “Dar chiar acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine cu toata inima, cu post, cu planset si bocet!” (Ioel 2:12)

14 Atunci Iov s-a sculat, si-a sfasiat mantaua si si-a tuns capul. Apoi, aruncandu-se la pamant, s-a inchinat 21 si a zis: “Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in sanul pamantului. Domnul a dat si Domnul a luat – binecuvantat fie Numele Domnului!” (Iov 1:20-21)

15 “Intoarce-te si spune lui Ezechia, capetenia poporului Meu: “Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: “Ti-am auzit rugaciunea si ti-am vazut lacrimile. Iata ca te voi face sanatos; a treia zi, te vei sui la Casa Domnului. (2 Imparati 20:5)

16 Pildele lui Solomon. Un fiu intelept este bucuria tatalui, dar un fiu nebun este mahnirea mamei sale. (Proverbele 10:1)

17 Domnul deschide ochii orbilor; Domnul indreapta pe cei incovoiati; Domnul iubeste pe cei neprihaniti. (Psalmii 146:8)

18 ia este prapadita, smochinul este vestejit, rodiul, finicul, marul, toti pomii de pe camp s-au uscat… Si s-a dus bucuria de la copiii oamenilor! (Ioel 1:12)

19 Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii. (Efeseni 4:30)

20 Asculta-mi rugaciunea, Doamne, si pleaca-Ti urechea la strigatele mele! Nu tacea in fata lacrimilor mele! Caci sunt un strain inaintea Ta, un pribeag, ca toti parintii mei. (Psalmii 39:12)

21 Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor si sa faca ce este bine. (1 Petru 4:19)

Dumnezeu nu permite durerea din întâmplare sau pentru că El este supărat pe noi. Durerea face parte din condiția umană. Cu toate acestea, Dumnezeul nostru iubitor știe să dispună de ea pentru binele nostru și, de asemenea, pentru gloria Lui.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!