35 de Versete biblice despre dorință

Visits: 54

Binecuvântări, de data aceasta vrem să vă prezentăm o listă de versete biblice despre dorință. Aceste texte biblice răspund la întrebări de genul: Ce spune Biblia despre dorințele inimii? Care sunt dorințele rele conform bibliei? Care este dorința lui Dumnezeu pentru noi?

1 Zic, dar: umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti. (Galateni 5:16)

2 De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli. (Coloseni 3:5)

3 Voi poftiti, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati si va luptati, si nu aveti, pentru ca nu cereti. (Iacov 4:2)

4 Sau poate merge cineva pe carbuni aprinsi, fara sa-i arda picioarele? (Proverbele 6:28)

5 Totusi, din pricina curviei, fiecare barbat sa-si aiba nevasta lui si fiecare femeie sa-si aiba barbatul ei. (1 Corinteni 7:2)

6 Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac. (1 Ioan 2:17)

7 si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; (Matei 6:12)

8 Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine. (1 Corinteni 6:12)

9 Facusem un legamant cu ochii mei si nu mi-as fi oprit privirile asupra unei fecioare. (Iov 31:1)

10 Caci noi n-avem aici o cetate statatoare, ci suntem in cautarea celei viitoare. (Evrei 13:14)

11 Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. (1 Petru 5:8)

12 Fratilor, voi ati fost chemati la slobozenie. Numai nu faceti din slobozenie o pricina ca sa traiti pentru firea pamanteasca, ci slujiti-va unii altora in dragoste. (Galateni 5:13)

13 Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. (1 Ioan 2:16)

14 Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1 Corinteni 10:13)

15 Cum doreste un cerb izvoarele de apa, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! (Psalmii 42:1)

16 Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa.” (Matei 26:41)

17 Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: “Sunt ispitit de Dumnezeu.” Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni. (Iacov 1:13)

18 De aceea Te asteptam, Doamne, si pe calea judecatilor Tale; sufletul nostru suspina dupa Numele Tau si dupa pomenirea Ta. (Isaia 26:8)

19 prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte. (2 Petru 1:4)

20 Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri. (1 Timotei 6:10)

21 Toata ziua o duce numai in pofte: dar cel neprihanit da fara zgarcenie. (Proverbele 21:26)

22 Abia ti-ai aruncat ochii spre ea si nu mai este; caci bogatia isi face aripi si, ca vulturul, isi ia zborul spre ceruri. (Proverbele 23:5)

23 Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu. (Galateni 6:1)

24 si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” (Matei 6:13)

25 Deci ce vom zice? Legea este ceva pacatos? Nicidecum! Dimpotriva, pacatul nu l-am cunoscut decat prin Lege. De pilda, n-as fi cunoscut pofta, daca Legea nu mi-ar fi spus: “Sa nu poftesti!” (Romani 7:7)

26 Cand veti avea ciucurele acesta, sa va uitati la el si sa va aduceti aminte de toate poruncile Domnului, ca sa le impliniti si sa nu urmati dupa poftele inimilor voastre si dupa poftele ochilor vostri, ca sa va lasati tarati la curvie. (Numeri 15:39)

27 Am mai vazut ca orice munca si orice iscusinta la lucru isi are temeiul numai in pizma unuia asupra altuia. Si aceasta este o desertaciune si goana dupa vant. (Eclesiastul 4:4)

28 “Care?”, I-a zis el. Si Isus i-a raspuns: “Sa nu ucizi; sa nu preacurvesti; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; 19 sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta”; si: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.” (Matei 19:18-19)

29 Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena. (Matei 5: 29)

30 Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: “Sa nu preacurvesti.” 28 Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui. (Matei 5: 27-28)

31 Omul care nu este stapan pe sine este ca o cetate surpata si fara ziduri. (Proverbele 25:28)

32 Cand se inmultesc bunatatile, se inmultesc si cei ce le mananca; si ce folos mai are din ele stapanul lor decat ca le vede cu ochii? (Eclesiastul 5:11)

33 Deci cei ce sunt pamantesti nu pot sa placa lui Dumnezeu. (Romani 8:8)

34 Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. (Ioan 8:44)

35 ci imbracati-va in Domnul Isus Hristos si nu purtati grija de firea pamanteasca, pentru ca sa-i treziti poftele. (Romani 13:14)

După cum ați citit, arătăm și versete despre poftele cărnii, de ce? Ei bine, pentru că fie trăim în Duh, fie trăim după trup. Fără îndoială, Dumnezeu vrea ca noi să trăim în sfințenie și să avem temperanță și stăpânire de sine.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!