7 versete biblice despre falși învățători, pastori și profeți

Views: 249

Astăzi, pot exista mai mulți învățători sau pastori falși decât în vechime, așa că iată 7 versete biblice despre falși învățători pentru a vă ajuta să identificați falși slujitori.

2 Corinteni 11: 13-15


Apostolul Pavel a scris mai multe versete despre învățătorii falși, probabil pentru că a întâlnit atât de mulți dintre ei și a scris: „ Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos.  Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.  Nu este mare lucru dar dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârşitul lor va fi după faptele lor.”(2 Corinteni 11: 13-15). Satana poate apărea în spatele amvonului, dar nu așa cum este el în realitate, ci poate apărea ca „înger al luminii” sau mesager al luminii, dar știm că sunt „apostoli falși” și „lucrători înșelători”, care pur și simplu „ se deghizează” ei înșiși ca apostoli. ai lui Hristos “. Chiar și astăzi, mulți susțin că sunt apostoli ai lui Dumnezeu, când știm că nu este posibil (Fapte 1: 21-23).

2 Petru 2: 1-3


Apostolul Petru ne-a avertizat și despre învățătorii falși care chiar pretind că sunt apostoli. Asta continuă să fie o problemă astăzi, chiar dacă epoca apostolilor s-a încheiat odată cu moartea apostolului Ioan, așa că Petru a avertizat că există „ Însă, în popor, s-au şi ridicat profeţi falşi, cum şi între voi vor fi învăţători falşi, care vor strecura erezii[a] distrugătoare şi-L vor nega pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, aducând astfel asupra lor o distrugere năprasnică.  Mulţi îi vor urma în depravările lor; din cauza lor calea adevărului va fi batjocorită. În lăcomia lor, vor încerca să profite de voi prin cuvântări născocite. Dar condamnarea lor, dată cu mult timp în urmă, nu stă degeaba, iar distrugerea lor nu dormitează. „(2 Petru 2: 1-3). Apostolii sau învățătorii falși par să aducă întotdeauna un„ foc ciudat ”în biserică, dar aceste înșelăciuni sunt de la Satana însuși și aduc cu ele„ erezii distructive ”, precum mântuirea bazată pe faptele legi.

Matei 7:15


Isus știa că vor exista profeți falși care vor ieși de-a lungul secolelor, așa că ne-a avertizat pe toți: „Feriți-vă de profeții mincinoși, care vin la voi în haine de oaie, dar în interior sunt lupi lacomi”. (Matei 7:15). Dacă știi ceva despre lupi, știi că le place să se strecoare și să atace oile fără apărare. Poate chiar să arate ca niște oi, dar știm în interior că sunt „lupi flămânzi”. Arată bine din exterior, dar știm că ceea ce este în inima unei persoane este mai important decât ceea ce apare.

1 Ioan 4: 1


Știți deja că nu puteți crede tot ceea ce auziți … dacă nu este din Biblie, dar apostolul Ioan i-a avertizat pe credincioșii din secolul I că „Preaiubiţilor, să nu credeţi orice duh, ci verificaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu sau nu, pentru că în lume au ieşit mulţi profeţi falşi.” (1 Ioan 4: 1). Cum le testezi? Cunoașterea Bibliei și studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Când cunoașteți Cuvântul lui Dumnezeu suficient de bine, puteți mirosi când ceva nu este în regulă. Când sunt contrastați cu Scripturile, mulți profeți și învățători falși sunt expuși și învățăturile lor pot fi văzute în mod clar ca fiind false, așa că, de fapt, și mai mult astăzi, există „mulți profeți falși [care] au ieșit în lume” și au fost așezate în spatele amvonurilor.

Iuda 1: 4


Învățătorii, păstorii și profeții falși nu doar intră cu îndrăzneală într-o biserică și spun că sunt învățători. Mai degrabă, au tendința de a învăța ceva adevăr, dar îl amestecă cu greșeala, dar amestecarea greșelii cu adevărul îl face o minciună totală, iar Iuda (fratele vitreg al lui Isus) a scris despre „Căci s-au strecurat printre voi unii oameni scrişi de mult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos”. (1 Ioan 1: 4). Observați că se târăsc … fiind abia observați, dar în cele din urmă, „îl neagă pe singurul nostru Stăpân și Domn, Isus Hristos”, învățând lucruri contrare Scripturii.

2 Timotei 4: 3-4


Nu trebuie să cauți departe pentru a găsi un profesor fals care predă doctrină falsă. Apostolul Pavel l-a avertizat pe Timotei că „Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învăţători după poftele lor. Își vor întoarce urechea de la adevăr și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.„(2 Timotei 4: 3-4). Acest verset este atât de relevant astăzi, deoarece există sute de pastori și profesori mincinoși care resping adevărul „și se îndreaptă spre mituri”. Unii oameni sunt atrași de aceste tipuri de predicatori, dar vor doar să audă lucruri plăcute la ureche … simt că aud lucruri bune. Ei nu vor să audă despre nevoia de a trăi o viață sfântă, nevoia de pocăință zilnică și porunca de a crește în harul și cunoașterea lui Dumnezeu. În schimb, își aduc propriile erezii condamnabile, ducându-i pe mulți în rătăcire.

Matei 24:24


Este foarte rar, dar unii oameni chiar au pretins că sunt Iisus Hristos la a doua Sa venire, dar acest lucru este atât de fals încât știm că este fals, dar unii învățători falși fac minciunile să sune atât de aproape de adevăr încât oamenii sunt ușor înșelați. Isus a avertizat că, în timp, „Căci se vor ridica cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne mari şi minuni, pentru a-i înşela, dacă este posibil, chiar şi pe cei aleşi.” (Matei 24:24). Cel puțin mă bucur că nu este posibil, dar este posibil ca acești învățători mincinoși să-i determine pe mulți creștini să creadă doctrine false … doctrine ale demonilor (1 Timotei 4: 1).

Concluzie


Pavel l-a avertizat pe Timotei și cred că ne va anunța că în „vremurile de mai târziu” mulți vor fi înșelați. Pavel a scris că „Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de† duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor,” (1 Timotei 4: 1). Aceasta înseamnă că mulți, sau cel puțin unii, vor învăța doctrine ale demonilor și sunt învățați de … Satana. Trebuie să ne cunoaștem Biblia suficient de bine pentru a detecta învățăturile false și profeții și apostolii falși. Dacă cunoaștem Cuvântul lui Dumnezeu suficient de bine, atunci putem detecta învățăturile și ereziile false mult mai ușor. Asta este mai important astăzi decât cred că a fost în primul secol.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 3.7]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!