Ce este sfințenia în conformitate cu Biblia

Visits: 66

În Biblie, sfințenia este legată de Dumnezeu și de lucrarea Sa în noi. Dumnezeu este sfânt! El este singurul care este complet pur, perfect, fără cusur și fără pată. Nu există nimeni ca El.

Dar sfințenia implică un alt aspect important: Dumnezeu îi cheamă pe copiii Săi să fie sfinți. El vrea ca copiii săi să trăiască vieți pure, consacrate și dedicate lui. Prin urmare, viața de zi cu zi a celor care îl iubesc și îl slujesc pe Dumnezeu trebuie să reflecte inima și natura Tatălui. Acest lucru trebuie să fie așa în orice moment și în tot ceea ce se face, așa cum citim în 1 Petru 1:15-16:

Pe de o parte, copiii lui Dumnezeu sunt deja sfinți datorită relației lor cu El. În momentul în care L-au acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor, au devenit copii ai lui Dumnezeu. Tot ce a fost înainte a rămas în urmă și, datorită lucrării răscumpărătoare a lui Hristos pe cruce, ei sunt acum sfinți, puri și curați de orice păcat. Aceasta este identitatea lor.

Pe de altă parte, copiii lui Dumnezeu sunt chemați să trăiască în sfințenie: “Fiți sfinți” (1 Petru 1:16). Acest lucru înseamnă că viața lor trebuie să arate că au ales să-L urmeze pe Isus și că I-au permis să-Și transforme ființa. Cu alte cuvinte, această sfințenie se va vedea în caracterul lor, în acțiunile și în cuvintele lor.

Sfințenia, o viață dedicată lui Dumnezeu, va avea un impact asupra atitudinilor lor. Cei care trăiesc în sfințenie nu vorbesc și nu acționează așa cum o fac cei care nu Îl iubesc pe Dumnezeu. A trăi o viață sfântă înseamnă a trăi viața așa cum dorește Dumnezeu. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să avem o relație strânsă cu Dumnezeu, fiind atenți la vocea Lui, ascultându-L în toate. Tot ceea ce faci, spui sau gândești va da mărturie despre această viață de sfințenie.

A-L iubi pe Dumnezeu și a-L primi ca Domn este o experiență transformatoare. Dumnezeu ne eliberează de puterea păcatului, toată acea impuritate este lăsată în urmă. Începe procesul de transformare și sfințire, care culminează în momentul în care părăsim trupul pământesc și începem să ne bucurăm de viața veșnică în toată plinătatea ei.

Câteva domenii pentru a trăi în sfințenie:

Relația noastră cu ceilalți.

Dumnezeu nu ne-a chemat la impuritate, ci la sfințenie.

Mintea reînnoită

Proclamarea Evangheliei

Alte versete pentru lectură suplimentară:

Versete despre sfințenie

Versículos sobre la santidad en el pueblo de Dios:

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!