Psalmi și versete biblice pentru a ne ruga pentru guvernanți

Views: 19

În Biblie, Dumnezeu ne îndeamnă să privim lumea noastră într-un mod diferit. De unde ar trebui să începem atunci când ne gândim la guvernul nostru, la politică sau la vot? De la rugăciune! Suntem chemați să mijlocim și să pledăm la Dumnezeu pentru conducătorii noștri.

Următoarele versete și fraze de rugăciune vă vor ajuta să faceți acest lucru.


Dumnezeule, dă judecăţile Tale împăratului şi dă dreptatea Ta fiului împăratului! Şi el va judeca pe poporul Tău cu dreptate, şi pe nenorociţii Tăi cu nepărtinire. (Psalmii 72:1-2)

Tată, mă rog ca guvernanții noștri să aibă un bun simț al dreptății, să guverneze în mod corect și să aibă milă pentru cei săraci și suferinzi.

El va face dreptate nenorociţilor poporului, va scăpa pe copiii săracului şi va zdrobi pe asupritor. (Psalmii 72:4)

Doamne, mă rog ca guvernanții noștri să aibă un spirit clar de dreptate. Pune în inimile lor dorința de a lucra împotriva opresiunii și de a căuta să îmbunătățească condițiile de viață ale celor săraci și nevoiași.

Acum, dar, împăraţi, purtaţi-vă cu înţelepciune! Luaţi învăţătură, judecătorii pământului! Slujiţi Domnului cu frică şi bucuraţi-vă, tremurând. (Psalmii 2:10-11)

Doamne, mă rog pentru mântuirea conducătorilor noștri, pentru ca ei să te caute din inimă și să fie transformați de iubirea și puterea ta. Pune în ei o teamă de tine și o dorință imensă de a te căuta și de a învăța să conducă cu înțelepciune.

Căci el va izbăvi pe săracul care strigă şi pe nenorocitul care n-are ajutor. Va avea milă de cel nenorocit şi de cel lipsit şi va scăpa viaţa săracilor;îi va izbăvi de apăsare şi de silă, şi sângele lor va fi scump înaintea lui. (Psalmii 72:12-14)

Doamne, te rog să le dai conducătorilor noștri inimi pline de compasiune care doresc să ușureze durerea celor care suferă. Deschide-le urechile pentru ca ei să audă strigătul poporului și să aleagă să acționeze cu compasiune, prețuind și apreciind viața fiecărui cetățean.

Când nu este chibzuinţă, poporul cade; dar biruinţa vine prin marele număr de sfetnici. (Proverbe 11:14)

Părinte, țara noastră are nevoie de o conducere bună, de oameni care să ne dorească bunăstarea. Mă rog ca guvernul nostru să caute îndrumarea care este în tine și în Cuvântul tău. Adu oameni buni creștini care să consilieze guvernul cu un simț al dragostei și al dreptății, astfel încât țara noastră să crească cu stabilitate și să putem trăi cu toții în pace.

Inima împăratului este ca un râu de apă în mâna Domnului, pe care îl îndreaptă încotro vrea. (Proverbe 21:1)

Tată iubitor, mă rog ca guvernanții noștri să se predea Ție și să le ghidezi viețile și națiunea noastră.

El schimbă vremurile şi împrejurările; El răstoarnă şi pune pe împăraţi; El dă înţelepciune înţelepţilor şi pricepere, celor pricepuţi! (Daniel 2:21)

Bunule Dumnezeu, tu știi de ce ai permis acest guvern. Mă rog pentru toți liderii noștri, pentru ca ei să te caute din inimă și să primească din mâna ta înțelepciunea, inteligența și discernământul de care au nevoie pentru a ne conduce bine.

Urmăriţi binele cetăţii în care v-am dus în robie şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei! (Ieremia 29:7)

Doamne, fie ca liderii noștri și fiecare cetățean să caute bunăstarea țării noastre. Ajută-ne să construim împreună un loc mai bun, o țară în care să putem trăi în pace.

Cinstiţi pe toţi oamenii, iubiţi pe fraţi; temeţi-vă de Dumnezeu; daţi cinste împăratului! (1 Petru 2:17)

Bunule Dumnezeu, mă rog ca țara noastră să fie o țară în care ne respectăm și ne iubim unii pe alții. Mai presus de toate, dă-ne frica de Tine și dorința de a trăi conform voinței Tale.

Toţi împăraţii pământului Te vor lăuda, Doamne, când vor auzi cuvintele gurii Tale; ei vor lăuda căile Domnului, căci mare este slava Domnului! (Psalmii 138:4.5)

Doamne Dumnezeul nostru, mă rog pentru liderii noștri, pentru ca ei să-și deschidă inimile în fața ta și să se predea ție și iubirii tale. Fie ca întreaga noastră națiune, începând cu conducătorii noștri, să te laude și să recunoască gloria și măreția ta.

¿De ce ne poruncește Biblia să ne rugăm pentru conducătorii noștri?

Este înțelept să ne rugăm pentru conducători. Chiar și în cele mai bune democrații, nu putem garanta că guvernanții aleși vor fi oameni buni. Uneori, cei despre care am crezut că au la inimă interesele țării ne înșală sau cedează tentației. Nu putem schimba această realitate, dar o putem influența într-un mod puternic, rugându-ne.

Dacă vrem să trăim o viață liniștită, cu demnitate și pace, este foarte important să ne îndeplinim responsabilitatea de a ne ruga pentru cei aflați la putere. Dumnezeu are puterea de a schimba inima chiar și a celor mai răi dintre conducători. Acolo unde nu există nicio speranță, rugăciunile noastre pot contribui la producerea unei schimbări uimitoare.

Primii creștini s-au rugat cu fervoare pentru conducători și au văzut cum istoria s-a schimbat. Haideți să ne rugăm cu credință. Chiar și astăzi, Dumnezeu vrea să transforme guvernele și națiunile. Haideți să luăm parte la ceea ce El vrea să facă astăzi în țara noastră.

Într-o democrație, fiecare creștin are posibilitatea de a lua parte activă la politica țării sale. Acesta este un mare privilegiu! Dar, în primul rând, trebuie să Îl punem pe Dumnezeu în centru și să ne rugăm pentru ca guvernanții să aibă înțelepciune și să se străduiască să asigure o viață pașnică și dreaptă pentru toți.

Rugăciunea pentru guvernanți este primul pas spre schimbare.

Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, (1 Timotei 2:1-3)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!