Se ridică la 72 numărul persoanelor decedate în Kenya în timpul unui post radical pentru “a-L cunoaște pe Iisus”

Views: 18

Poliția kenyană a anunțat că numărul morților la o sectă care încuraja postul religios radical a ajuns luni la 73.

Postul radical care a provocat moartea prin înfometare a patru persoane în urmă cu câteva zile, provocat de ordinul ca acestea să îl cunoască mai repede pe Iisus, a făcut peste 70 de morți după investigații intense.

Potrivit poliției kenyene, numărul persoanelor care au murit în urma presupuselor învățături ale autointitulatului “pastor” Paul Mackenzie a ajuns acum la 73 de morți de foame, deoarece postul oferit pentru a afla mai multe despre Iisus i-a privat de hrană și apă timp de mai multe zile.

Mai multe cadavre au fost găsite în Malindi, în estul țării, toate aparținând Bisericii Internaționale Good News.

Ordinul dat de Mackenzie a constat în acest post radical care i-a înfometat la propriu; bărbatul a fost arestat, dar adepții săi se ascund și urmează aceeași metodă.

Potrivit rapoartelor locale, cadavrele au fost găsite într-o groapă comună într-o pădure, același loc folosit de credincioși pentru a-și ține întâlnirile.

Poliția crede că există persoane care continuă să postească și să ascundă cadavrele altora care au murit deja în același mod, astfel că există o listă de persoane dispărute care sunt căutate cu strășnicie sub anunțuri ale comunității.

Printre câteva dintre cazuri se numără o femeie care nu voia să mănânce și era foarte slăbită, ea a fost găsită duminica trecută și dusă la spital, împreună cu ea alte 11 persoane au fost internate în spital tot după ce au fost găsite în astfel de condiții în interiorul satului Shakahola.

Luna trecută, același bărbat, lider al sectei, fusese deja acuzat de moartea a doi copii în cadrul acelorași practici de post.

Fie ca Dumnezeu să le dea înțelegere și înțelepciune celor afectați cu privire la modul în care se desfășoară un post și, în limitele prudenței, cererile lor să fie ascultate.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!