Versete biblice despre datorii financiare

Views: 27

Datoria poate aduce mai mult decât probleme financiare acasă. De aceea Biblia ne avertizează să fim atenți la împrumuturi, și în schimb, trebuie să acordăm prioritate, bunei administrări a resurselor de care dispunem.

Aceste versete biblice se referă la datoria financiară, și ne ajută să gândim serios înainte de a face un împrumut. Și dacă avem deja o datorie, ne amintesc să fim sârguincioși și să plătim înapoi.

Versete biblice despre datorii financiare

Cel rau ia cu imprumut, si nu da inapoi; dar cel neprihanit este milos si da. (Psalmii 37:21)

Bogatul stapaneste peste cei saraci, si cel ce ia cu imprumut este robul celui ce-i da cu imprumut. (Proverbele 22:7)

Nu fi printre cei ce pun chezasii, printre cei ce dau zalog pentru datorii. Caci daca n-ai cu ce sa platesti, pentru ce ai voi sa ti se ia patul de sub tine? (Proverbele 22:26-27)

Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona. (Matei 6:24)

Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: “Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi.” (Evrei 13:5)

Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea. (Romani 13:7)

Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea. (Romani 13:8)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!