¿Ce înseamnă să fii creștin conform Bibliei?

Views: 30

Un creștin este un urmaș al lui Isus, o persoană care mărturisește că crede în învățăturile lui Isus Hristos. Creștinul autentic trăiește o viață de ascultare față de Dumnezeu și caută să semene din ce în ce mai mult cu Isus în comportamentul său.

Termenul “creștin” apare pentru prima dată în Biblie în Faptele Apostolilor 11:26. Acolo se explică faptul că “în Antiohia, ucenicii au fost numiți pentru prima dată “creștini”. De ce au fost numiți astfel? Pentru că se comportau ca Isus și trăiau în conformitate cu învățăturile Sale.

La început, cuvântul “creștin” a fost folosit pe un ton peiorativ. Începând cu secolul al II-lea, credincioșii în Isus au început să îl accepte ca pe un titlu de onoare. Cuvântul apare în alte 2 versete biblice, în Fapte 26:28 și 1 Petru 4:16.

Acum, conform Bibliei, ce este un creștin?

1) Își recunoaște nevoia de Dumnezeu

Creștinul recunoaște că are nevoie de Dumnezeu în viața sa. În acel moment, el a văzut că numai Dumnezeu poate umple golul pe care nici banii, nici succesul, nici familia sau prietenii nu l-au putut umple.

În smerenie, persoana s-a dus la Dumnezeu și și-a mărturisit eșecurile (sau păcatele) și s-a pocăit că nu L-a ascultat pe Dumnezeu. Și-a exprimat nevoia de a trăi în conformitate cu voia lui Dumnezeu. Această pocăință i-a pregătit inima pentru a primi dragostea, iertarea și eliberarea de sub jugul păcatului pe care numai Dumnezeu le poate oferi.

2) Îl are pe Isus ca Domn și Mântuitor al său.

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

Creștinul și-a pus credința și încrederea în Isus ca Dumnezeu și Domn al vieții sale. El a acceptat și a crezut că sângele vărsat de Isus pe crucea de la Calvar l-a curățat de orice păcat și l-a eliberat de moartea veșnică. De aceea, el trăiește în fiecare zi în comuniune cu Domnul și inima lui este atentă la Dumnezeu.

3) Trăiește o viață de ascultare față de Dumnezeu.

Consecința clară a faptului că L-a primit pe Isus în inimă este o viață de ascultare față de poruncile lui Dumnezeu. Ascultarea față de Dumnezeu nu ne mântuiește: am fost mântuiți prin har, prin credința în Isus Hristos (Efeseni 2:8-9). Dar ascultarea de Dumnezeu este un rod direct al mântuirii. Mulțumirea lui Dumnezeu devine unul dintre scopurile principale ale vieții și o sursă de bucurie pentru cel care Îl iubește pe Dumnezeu.

 Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.” (Ioan 14:21)

¿Cum pot deveni creștin?

Pentru a deveni creștin trebuie doar să recunoști că ai nevoie de iertarea lui Dumnezeu și de prezența Lui în viața ta. Recunoașteți că numai datorită jertfei lui Isus pe cruce sunteți curățat de orice păcat și de puterea celui rău. În Hristos veți primi iertarea și eliberarea de păcat, astfel încât să puteți trăi viața așa cum vrea Dumnezeu: în comuniune cu El și bucurându-vă de prezența și pacea Sa.

În cele din urmă, cere-i lui Dumnezeu să te ajute să trăiești fiecare zi în ascultare, făcând ceea ce dorește El. Lasă-L pe Dumnezeu să te ghideze în fiecare decizie și trăiește în conformitate cu voia Sa. Lasă ca lumina lui Dumnezeu să-ți umple ființa și trăiește pentru gloria Lui în fiecare zi a vieții tale.

Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.
Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, (Romani 10:9-10)
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 1]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!