Gândește-te la tine cu moderație -(Romani 12:3)

Visits: 4

Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia. (Romani 12:3)

Există două extreme periculoase în ceea ce privește percepția imaginii noastre de sine. Una dintre ele este să credem că suntem inferiori față de ceea ce suntem cu adevărat. Din nefericire, sunt mulți care nu și-au descoperit încă adevărata valoare în Dumnezeu și trăiesc cu un complex și cu tristețe. Cealaltă extremă constă în supraestimarea conceptului de sine, judecându-ne ca fiind mai buni decât suntem în realitate. Aș spune că cei mai mulți dintre noi fac parte din acest ultim grup.

Ne considerăm mai buni decât ceilalți și de aceea vorbim adesea prea mult, avem întotdeauna dreptate, avem întotdeauna cele mai bune scuze și cele mai bune argumente. Cumpărăm prea mult, mâncăm prea mult, avem nevoie de prea mult, ne distrăm prea mult doar pentru că merităm. Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că în Hristos suntem făpturi noi, diferite de modelul acestei lumi. Putem avea un spirit smerit și echilibrat, recunoscând importanța noastră de dragul lui Hristos și nu pentru noi înșine.

Să ne moderăm astăzi gândurile și atitudinile:

  • Roagă-te și cere-i lui Dumnezeu să te ajute să ai o concepție corectă despre tine însuți.
  • Gândește-te unde în viața ta ai fost egoist sau pretențios. Cere-i lui Dumnezeu să te ierte și să te ajute să fii smerit și altruist.
  • Observați cât de mulți oameni prețioși sunt în jurul vostru. Recunoașteți printr-un gest sau o vorbă valoarea celorlalți (arătați-vă interesul, hrăniți pe cineva, vizitați, oferiți cadouri, fiți amabil, discutați etc.).
  • Recunoașteți că nu aveți întotdeauna dreptate. Ascultați-i mai mult pe ceilalți, acționați cu răbdare și cumpătare.
  • Căutați să învățați din Biblie cum să vă exercitați dragostea, stăpânirea de sine și echilibrul.
  • Gândiți-vă că există valoare în trupul lui Hristos. Avem nevoie unii de alții. Rugați-vă pentru și împreună cu alți frați în credință.

Să ne rugăm:

Doamne Dumnezeule, iartă-mă dacă am fost arogant și egoist. Este bine ca tu să crești și eu să mă micșorez, Isuse. Fără ajutorul tău îmi este greu să fac lucrurile cu dragoste și moderație. Ajută-mă să am un echilibru în relațiile cu ceilalți oameni. Învață-mă și pe mine să recunosc valoarea celorlalți și să o demonstrez în viața mea de zi cu zi pentru gloria ta. În numele lui Isus, amin.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 4.5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!