25 de versete biblice despre învățare

Visits: 240

Învățarea este o binecuvântare de la Domnul. Crește în cunoștințele tale despre Dumnezeu și Cuvântul Său? Înțelepciunea Bibliei ne pregătește, avertizează, încurajează, mângâie, călăuzește și ne sprijină în timpul nostru de nevoie.

25 de versete biblice importante despre învățare
Mai jos vom afla mai multe despre învățare și cum putem dobândi înțelepciune în mersul nostru zilnic cu Hristos.

Evaluare

  • “Capacitatea de a învăța este un dar; Capacitatea de a învăța este o abilitate; Voința de a învăța este o alegere.”
  • “Dezvoltă o pasiune pentru învățare. Dacă o faci, nu vei înceta niciodată să crești.”
  • „Expertul la orice era odată începător”.
  • „Învățarea este singurul lucru pe care mintea nu îl epuizează niciodată, niciodată nu se teme și niciodată nu regretă”.

25 de versete biblice importante despre învățare

Învățând din greșelile tale

În această viață vom face multe greșeli. Uneori greșelile noastre vor duce la lacrimi, durere și consecințe. Mi-aș dori ca mașinile timpului să fie reale, dar nu sunt. Nu vă puteți întoarce în timp, dar ceea ce puteți face este să învățați din greșelile din trecut. Greșelile ne fac mai puternici deoarece sunt o experiență de învățare. Dacă nu înveți lecția, situația ta va reapărea. Roagă-te Domnului să înveți din greșelile și eșecurile tale, astfel încât acestea să nu fie o temă recurentă în viața ta.

1 Cum se întoarce câinele la ce a vărsat, aşa se întoarce nebunul la nebunia lui. Dacă vezi un om care se crede înţelept, poţi să ai mai multă nădejde pentru un nebun decât pentru el. (Proverbe 26:11-12)

2 Cu ei s-a întâmplat ce spune zicala adevărată: „Câinele s-a întors la ce vărsase” şi „scroafa spălată s-a întors să se tăvălească iarăşi în mocirlă.” (2 Petru 2:22)

3 Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, (Filipeni 3:13)

4 Pentru cel nebun este o plăcere să facă răul, dar pentru cel înţelept este o plăcere să lucreze cu pricepere. (Proverbe 10:23)

5 Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, şi pocăieşte-te! (Apocalipsa 3:19)

Învățând de la ceilalți

Acordați atenție atunci când părinții, frații, membrii familiei și prietenii își împărtășesc greșelile din trecut. Am aflat că acestea sunt oportunități excelente de învățare. Îmi place să vorbesc cu persoanele în vârstă datorită înțelepciunii lor. Au fost acolo și au făcut asta. Învață de la oameni. Dacă faceți acest lucru, vă veți salva în viitor.

Majoritatea oamenilor care au făcut greșeli nu vor să faceți aceleași greșeli, așa că trazmit înțelepciune pentru a vă ajuta să învățați. De asemenea, învață de la cei din Biblie, astfel încât să nu comiți aceleași păcate.

Asigură-te ca mândria să nu te domine niciodată. Nu vă spuneți niciodată: „Nu aș cădea niciodată în acel păcat”. Am putea cădea cu ușurință în același păcat dacă nu suntem prudenți și devenim mândri în gândirea noastră. „Cei care nu reușesc să învețe din greșelile din trecut sunt sortiți să le repete.”

6 Când este pedepsit batjocoritorul, prostul se face înţelept, şi când se dă învăţătură celui înţelept, el capătă ştiinţa. (Proverbe 21:11)

7 Calea nebunului este fără prihană în ochii lui, dar înţeleptul ascultă sfaturile. (Proverbe 12:15)

8 Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste care au venit sfârşiturile veacurilor. (1 Corinteni 10:11)

9 Dar dacă un om are un fiu, care vede toate păcatele tatălui său le vede, dar nu face la fel;dacă fiul acela nu mănâncă pe munţi şi nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, nu necinsteşte pe nevasta aproapelui său, nu asupreşte pe nimeni, nu ia niciun zălog, nu răpeşte, ci dă din pâinea lui celui flămând şi acoperă cu o haină pe cel gol, îşi abate mâna de la nelegiuire, nu ia nici dobândă, nici camătă, păzeşte poruncile Mele şi urmează legile Mele, acela nu va muri pentru nelegiuirea tatălui său, ci va trăi negreşit. (Ezechiel 18:14-17)

10 O inimă pricepută dobândeşte ştiinţa, şi urechea celor înţelepţi caută ştiinţa. (Proverbe 18:15)

Învățare și creștere

Pe măsură ce îmbătrânești, ar trebui să progresezi în viață. Ar trebui să crești și să te maturizezi. Relația voastră cu Hristos ar trebui să se aprofundeze și ea. Pe măsură ce petreceți timp cu Hristos și cunoașteți mai mult despre cine este El, atunci intimitatea voastră cu El va crește. Vei începe apoi să-L experimentezi mai mult pe parcursul vieți tale.

11 Iar Pruncul creştea şi Se întărea; era plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era peste El. (Luca 2:40)

12 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. (1 Corinteni 13:11)

13 ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veşniciei. Amin. (2 Petru 3:18)

14 şi, ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire, dacă aţi gustat în adevăr că bun este Domnul. (1 Petru 2:2-3)

Învață din Cuvântul lui Dumnezeu

Nu neglija Cuvântul Său. Dumnezeu vrea să vă vorbească prin Cuvântul Său. Când nu sunteți în Biblie zi și noapte, pierdeți ceea ce Dumnezeu încearcă să vă spună. Dumnezeu îi învață în permanență pe copiii Săi, dar noi nu suntem atenți la modul în care El ne vorbește prin Cuvântul Său, pentru că nu intrăm în Cuvânt. Când intrăm în Cuvânt, ar trebui să ne așteptăm ca Dumnezeu să ne învețe și să ne vorbească.

A spus Tom Hendrikse. „Petreceți timpul în mintea lui Dumnezeu, iar mintea voastră va deveni asemenea minții lui Dumnezeu.” Acestea sunt câteva adevăruri puternice. Nu deveni leneș spiritual. Fii harnic în Cuvânt. Cunoaște-l pe Dumnezeul cel viu! Căutați-l cu bucurie pe Hristos în fiecare pagină! Citirea regulată a Bibliei este modul în care creștem în ascultare și rămânem pe calea pe care Dumnezeu o dorește de la noi.

15 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

16 Căci eu vă dau sfaturi bune: nu lepădaţi învăţătura mea. (Proverbe 4:2)

17 Fiule, nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele! Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale şi-ţi vor aduce multă pace. (Proverbe 3:1-2)

18 Vezi-mi ticăloşia şi izbăveşte-mă, căci nu uit Legea Ta. (Psalmi 119:153)

19 Dobândeşte înţelepciune, dobândeşte pricepere; nu uita cuvintele gurii mele şi nu te abate de la ele. (Proverbe 4:5)

20 Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune. (Iosua 1:8)

21 Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. El dă izbândă celor fără prihană, dă un scut celor ce umblă în nevinovăţie. (Proverbe 2:6-8)

Rugați-vă pentru înțelepciune

Dumnezeu dă întotdeauna înțelepciune. Nu neglija ce poate face Dumnezeu prin rugăciune. Nu a existat niciodată un moment în care să am nevoie de înțelepciune pentru ceva și Dumnezeu să nu mă ajute cu înţelepciune. Dumnezeu este credincios să ne dea înțelepciune în timpul nostru de nevoie. Multe dintre furtunile din viața mea s-au încheiat când Dumnezeu a răspuns la rugăciuni pentru înțelepciune.

22 Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

23 Înţelepciunea care vine de sus este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică. (Iacov 3:17)

24 Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă, dar, să pătrundă înţelepciunea înăuntrul meu! (Psalmi 51:6)

25 La Gabaon, Domnul S-a arătat în vis lui Solomon noaptea şi Dumnezeu i-a zis: „Cere ce vrei să-ţi dau.” Solomon a răspuns: „Tu ai arătat o mare bunăvoinţă faţă de robul Tău David, tatăl meu, pentru că umbla înaintea Ta în credincioşie, în dreptate şi în curăţie de inimă faţă de Tine; i-ai păstrat această mare bunăvoinţă şi i-ai dat un fiu, care şade pe scaunul lui de domnie, cum se vede astăzi. Acum Doamne Dumnezeul meu, Tu ai pus pe robul Tău să împărăţească în locul tatălui meu, David; şi eu nu sunt decât un tânăr, nu sunt încercat. Robul Tău este în mijlocul poporului pe care l-ai ales, popor foarte mare, care nu poate fi nici socotit, nici numărat, din pricina mulţimii lui. Dă, dar, robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta aşa de mare la număr!?” Cererea aceasta a lui Solomon a plăcut Domnului. (1 Imparati 3:5-10)

Verset Bonus

Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde. (Romani 15:4)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 4 Promedio: 3.5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!