O femeie care bucură inima lui Dumnezeu

Visits: 32

¿Ați întâlnit vreodată una dintre acele femei care par să strălucească o lumină specială? Când ajung într-un loc, ele transmit pace, bucurie și optimism. Nu ne referim la frumusețea exterioară, la machiaj sau la haine elegante. Nu vorbim nici despre zâmbete forțate, exersate. Vorbim despre acea frumusețe care reflectă pacea unei inimi iertate și îndrăgostite de Tatăl ceresc.

Biblia ne încurajează, ca femei creștine, să reflectăm caracterul lui Hristos. Acest lucru aduce bucurie în inima Tatălui nostru ceresc. ¿Cum facem acest lucru? Ce distinge o femeie care Îl iubește pe Dumnezeu? Să analizăm câteva dintre caracteristicile esențiale și să ne străduim să fim femei care reflectă inima lui Dumnezeu.

1) Căutați prezența lui Dumnezeu în fiecare zi

Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. (Psalmi 5:3)

Femeia care bucură inima lui Dumnezeu este cea care își recunoaște nevoia și dependența de El. Ea își face o prioritate din a petrece timp în prezența Domnului în fiecare zi. Ea își dă poverile Domnului cu toată încrederea că El va lucra și rămâne atentă la răspunsul Său. Ea este umilă în fața Lui și primește puterea de a face față la tot ceea ce aduce ziua.

Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. (Galateni 2:20)

2) Identitatea ei vine de la Domnul

Știe că a fost iertată, nu mai trăiește legată de trecutul ei. Ea trăiește cu bucuria pe care o aduce iertarea și cu bucuria de a se ști iubită, aleasă de Tatăl ei. Ea recunoaște că, deși din punct de vedere uman nu pare foarte specială, ea este valoroasă și prețioasă pentru Dumnezeu. Atât de prețioasă încât El l-a trimis pe Fiul Său, Isus, să-și dea viața pe cruce de dragul ei, pentru ca ea să primească mântuirea și iertarea păcatelor sale.

3) Ascultă de cuvântul lui Dumnezeu

Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.” (Ioan 14:21)

Ea este o femeie care îl iubește pe Dumnezeu și caută aprobarea lui mai degrabă decât pe cea a bărbaților. În orice situație sau decizie, ea Îl întreabă pe Domnul ce ar trebui să facă și ascultă de poruncile Lui, chiar dacă acestea sunt împotriva dictaturilor societății.

Dorința ei este de a reflecta inima lui Dumnezeu și de a trăi o viață de ascultare care să-L slăvească. Trăiește în slujire constantă față de Dumnezeu și față de ceilalți.

4) Ea poartă bucuria și pacea Domnului.

 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

Ea este plină de Duhul Sfânt și caută direcția lui Dumnezeu pentru a acționa și a vorbi în funcție de ceea ce îi arată El. Ea este o femeie care reflectă bucuria și pacea Domnului. Cuvintele ei sunt balsam și pline de bunătate. Discursul ei aduce vindecare și pace celor care o ascultă. Ea insuflă încurajare și optimism în toți cei care o întâlnesc.

5) Ea nu se lasă copleșită de probleme

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

Este o femeie cu o credință și un optimism de neclintit, bazat pe credința ei în Iisus. Ea are încredere în puterea lui Dumnezeu și, atunci când se confruntă cu problemele vieții, știe unde să se întoarcă: la Tatăl ei ceresc. Ea nu lasă stresul să-i fure liniștea, ci își duce grijile la Dumnezeu în rugăciune și îi mulțumește pentru intervenția Sa în prealabil. Ea este asigurată că El nu o va lăsa singură. Ea așteaptă ca Domnul să-i arate când să se miște și ce să facă în orice situație.

¡Să-i cerem lui Dumnezeu să ne ajute să fim femei care aduc bucurie în inima lui!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3.5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!