12 versete despre Duhul Sfânt care vor aprinde focul în tine

Views: 101

Simțiți că vă slăbește credința, că drumul este prea greu și că vă este greu să mergeți mai departe? Amintiți-vă că Domnul este cu voi și că Duhul Său cel Sfânt locuiește în voi! El îți va da putere să mergi mai departe.

Un bun exemplu îl găsim în profetul Habacuc. Când a văzut poporul în declin spiritual, el nu s-a descurajat. El și-a amintit tot ceea ce Dumnezeu făcuse în ei și pentru ei și a mers înaintea Tatălui în rugăciune și mijlocire, cerând înviorare.

Adu-ți aminte de tot ce a făcut Domnul pentru tine și de modul în care El și-a manifestat puterea în viața ta. Apropie-te de Dumnezeu într-o rugăciune intensă, ascultă-I vocea și permite-I Duhului Său Sfânt să-ți însuflețească credința astăzi. Fiți încurajați și trăiți în puterea Duhului Sfânt.

La fel ca prima biserică, faptul de a fi umplut cu Duhul Sfânt te împuternicește să fii un martor al Domnului Isus Hristos oriunde ai merge. Vrei să-ți trezești credința în fiecare zi? Umple-te cu puterea Duhului Sfânt și ieși să împărtășești altora dragostea și mântuirea pe care le-ai primit prin Isus. Mișcă-te în puterea Lui și ajunge la națiuni!

Duhul Sfânt alungă teama de ridicol sau de reacția negativă a celorlalți. Rugați-vă în fiecare zi și rugați-L pe Domnul să vă umple cu Duhul Său, pentru a vă ajuta să împărtășiți mesajul Său într-un mod adecvat și plin de har celor din jur. Rugăciunea este vitală pentru întărirea vieții tale spirituale și te propulsează să fii îndrăzneț în Hristos.

A şti Duhul Sfânt în tine este o modalitate clară de a ști că te afli pe calea pe care o dorește Domnul. Care este această cale? Calea prieteniei cu Dumnezeu, de a fi unit cu El în orice moment, de a face voia Lui și de a-L lăsa să-ți conducă pașii.

Biblia este plină de promisiuni de binecuvântare și de roade. Promisiunea de a revărsa Duhul Său asupra poporului lui Israel și a urmașilor lor este o promisiune pe care Dumnezeu o extinde asupra tuturor copiilor Săi.

Dumnezeu dorește să vă binecuvânteze din belșug, iar cea mai minunată binecuvântare a Sa este să vă umple cu prezența Duhului Sfânt. Toată seceta spirituală din sufletul tău va pleca pe măsură ce primești prezența Sa și binecuvântarea Sa va curge.

Duhul Sfânt te mângâie și te călăuzește în umblarea ta cu Dumnezeu. De la El primești încurajare pentru a continua să mergi mai departe în cele mai dificile momente. De asemenea, El îți dă îndrumarea de care ai nevoie pentru a acționa așa cum dorește Domnul în mijlocul oricărei situații. Duhul Sfânt este cel care îți aduce în minte promisiunile Domnului în momentul în care ai nevoie de ele. Ascultă-i vocea în fiecare zi!

Când ai acceptat Evanghelia lui Isus în inima ta și L-ai primit ca Domn și Mântuitor al tău, Duhul Sfânt a venit să locuiască în tine. Ești un copil al lui Dumnezeu! Pecetea Duhului Sfânt este peste tine, aparții lui Dumnezeu și El te face părtaș la moștenirea ta. Nu te îndoi niciodată de identitatea ta în Dumnezeu.

Ești un copil al lui Dumnezeu! Ai privilegiul de a putea vorbi cu Tatăl tău direct și fără teamă ori de câte ori dorești. Ai nevoie de o direcție în viața ta? Tatăl tău te va îndruma să faci alegerile corecte și să trăiești întotdeauna în cadrul voinței Sale. Cheamă-L și ascultă-I vocea. El îți va arăta ce este cel mai bine pentru tine.

Duhul Domnului era peste Isus, dându-I putere pentru misiunea Sa. Acest verset este profetic și se referă la Mesia cel promis. În același mod, prezența Duhului Sfânt în viața ta te împuternicește să duci la îndeplinire misiunea pe care Dumnezeu vrea să o îndeplinești. Umple-te de El în fiecare zi și ieși să binecuvântezi și să transformi mediul în care te afli cu puterea și în numele Lui.

Te simți slăbit din punct de vedere fizic, emoțional sau spiritual și nici măcar nu știi cum să te rogi? Nu ești singur, Duhul Sfânt vine în ajutorul tău. El mijlocește pentru tine înaintea Tatălui, știind de ce ai cu adevărat nevoie astăzi. Du-ți durerea și confuzia la Domnul, El va lucra, te va ajuta și te va îndruma pentru că te iubește.

În cadrul noului legământ prin Isus, toți copiii lui Dumnezeu au Duhul Sfânt care locuiește în noi. Ne putem mișca în puterea Sa, deoarece El lucrează în viețile noastre și prin fiecare dintre noi. Rugați-vă în fiecare zi ca viața voastră să reflecte faptul că Duhul Domnului este în voi. Mișcați-vă în puterea Lui!

Aveți speranță! Puterea Duhului Sfânt lucrează în viața ta umplându-te de bucuria și pacea Sa. Poți să te întorci la El și să-I simți prezența în mijlocul oricărei dificultăți. Nu încetați să vă încredeți în puterea Duhului Sfânt.

Vei crește în credință atunci când o dorești din toată inima ta. Aduceți această dorință în rugăciune sinceră înaintea Tatălui, lăsați-L pe Dumnezeu să vă reînnoiască spiritul. Roagă-L să-ți examineze inima și motivele, să-ți arate ce trebuie să schimbi. Începe să iei decizii în funcție de ceea ce dorește Dumnezeu pentru tine, nu în funcție de propriile tale dorințe.

De asemenea, roagă-L pe Tatăl să te facă să înțelegi tot ceea ce este în tine care Îi este plăcut Lui. Primește dragostea și afirmarea Lui în viața ta. Rugați-vă ca Dumnezeu să vă dea puterea de a trăi mereu în conformitate cu voia Sa.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!