16 Versete biblice despre frica de Dumnezeu

Views: 286

În Biblie vedem că trebuie să ne temem de Dumnezeu, dar această teamă nu se referă la frică, ci la o atitudine de reverență și respect.

Aceste versete biblice ne vorbesc despre frica de Dumnezeu, despre binecuvântările pe care le aduce atunci când o practicăm și de ce ar trebui să o facem în fiecare zi.

1) Acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul Dumnezeul tău, decât să te temi de Domnul Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubeşti şi să slujeşti Domnului Dumnezeului tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău, (Deuteronom 10:12)

2) Apoi a zis omului: „Iată, frica de Domnul, aceasta este înţelepciunea; depărtarea de rău, este pricepere.” (Iov 28:28)

3) Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, şi legământul făcut cu El le dă învăţătură. (Psalmi 25:14)

4) Tot pământul să se teamă de Domnul! Toţi locuitorii lumii să tremure înaintea Lui! (Psalmi 33:8)

5) Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El! (Psalmi 34:9)

6) Frica Domnului este începutul înţelepciunii; toţi cei ce o păzesc au o minte sănătoasă, şi slava Lui ţine în veci. (Psalmi 111:10)

7) Lăudaţi pe Domnul! Ferice de omul care se teme de Domnul şi care are o mare plăcere pentru poruncile Lui! (Psalmi 112:1)

8) Frica Domnului este începutul ştiinţei; dar nebunii nesocotesc înţelepciunea şi învăţătura. (Proverbe 1:7)

9) Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul şi abate-te de la rău! (Proverbe 3:7)

Dacă ți-au plăcut aceste versete biblice despre frica de Dumnezeu, îți recomandăm să vizitezi secțiunea noastră de: Versete biblice.

10) Frica de Domnul este urârea răului; trufia şi mândria, purtarea rea şi gura mincinoasă, iată ce urăsc eu. (Proverbe 8:13)

11) Începutul înţelepciunii este frica de Domnul; şi ştiinţa sfinţilor este priceperea. (Proverbe 9:10)

12) Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El, şi copiii lui au un loc de adăpost la El. Frica de Domnul este un izvor de viaţă, ea ne fereşte de cursele morţii. (Proverbe 14:26-27)

13) Frica de Domnul duce la viaţă, şi cel ce o are petrece noaptea sătul, fără să fie cercetat de nenorocire. (Proverbe 19:23)

14) Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. (Eclesiastul 12:13)

15) Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă. (Matei 10:28)

16) şi îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El. (Luca 1:50)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!