3 Lucruri pe care Dumnezeu le face pentru noi în timp ce dormim

Views: 36

Cei mai mulți dintre noi avem informații despre ceea ce face Dumnezeu în viața noastră în timp ce suntem treji în timpul zilei. Puțini s-au întrebat vreodată ce face Dumnezeu pentru noi în timp ce dormim.

¿Oare Dumnezeu dispare în timpul nopții și așteaptă pur și simplu până când răsare soarele și noi suntem treji pentru a se întoarce la lucru? Răspunsul este: Nu, Dumnezeu nu pleacă de lângă noi, cu atât mai puțin nu încetează să lucreze în viața noastră, chiar dacă noi dormim.

Există trei lucruri minunate pe care Dumnezeu le face pentru noi în timp ce dormim:

1) El ne susține

Dumnezeu are grijă de noi în timp ce dormim, după cum declară David:

Mă culc, adorm şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu. (Psalmi 3:5)

Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea. (Psalmi 4:8)

Există situații în care nu este atât de ușor să adormim, momente de îngrijorare care ne împiedică să dormim. Cu toate acestea, Dumnezeu ne spune că El este Cel care veghează asupra somnului nostru, ne dă odihnă și ne susține. Dumnezeu ne descoperă acest adevăr în inimile noastre și ne permite să avem pace și liniște deplină când mergem la culcare.

“Când suntem pe deplin siguri de protecția lui Dumnezeu, putem să ne odihnim cu pace în suflet.

2) Ne învață

Psalmistul a spus: Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuieşte, căci până şi noaptea îmi dă îndemnuri inima. (Psalmi 16:7) Aceasta înseamnă că, în timp ce ne odihnim noaptea, Dumnezeu încă lucrează în noi, călăuzindu-ne și corectându-ne mintea, inima și simțurile.

Deși noaptea trupul nostru doarme și se odihnește, sufletul și spiritul nostru sunt în deplin contact cu Duhul lui Dumnezeu, al cărui templu și locuință am fost făcuți. Dumnezeu este sfătuitorul nostru pentru viață, El poate vorbi cu mintea și inima noastră chiar și atunci când suntem în somn adânc.

Lucrarea lui Dumnezeu nu se termină imediat ce se lasă noaptea. Nu! El continuă să lucreze în adâncul nostru, pregătindu-ne pentru posibilele încercări care vor veni a doua zi.

3) Ne permite să avem un somn plăcut

Când te vei culca, vei fi fără teamă, şi când vei dormi, somnul îţi va fi dulce.Nu te teme nici de spaimă năprasnică, nici de o năvălire din partea celor răi; căci Domnul va fi nădejdea ta, şi El îţi va păzi piciorul de cădere. (Proverbe 3:24-26)

Atunci când facem voia lui Dumnezeu și ne abandonăm în totalitate planurilor Sale, ne putem odihni așa cum se odihnește un copil cu tatăl său. Dumnezeu are grijă ca noi să avem un somn plăcut, adânc și odihnitor, pentru ca atunci când ne trezim să fim împrospătați și să avem puterea de a face față oricărei situații care ne apare în cale.

Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea. Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac. (Psalmi 121:4-8)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!