8 Versete biblice de citit dimineața, pentru a începe ziua cu bine

Visits: 409

De câte ori te-ai trezit descurajat și nu ai vrut să înfrunți o nouă zi? Biblia ne oferă câteva chei pentru a ne putea începe zilele cu putere și curaj. Iată câteva versete care îți vor schimba diminețile și atitudinea cu care înfrunți fiecare nou răsărit.

1) Gândește-te la lucruri bune

Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (Filipeni 4:8)

Gândurile noastre influențează foarte mult modul în care ne simțim și cum privim situațiile cu care ne confruntăm. Începe dimineața gândindu-te la toate lucrurile bune, pe care Dumnezeu lea fâcut în viața ta și vei vedea cum îți schimbă perspectiva asupra provocărilor care te așteaptă – numai asta îți va face o zi mai bună!

2) Adu-ți aminte de îndurările lui Dumnezeu

bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! (Plangerile lui Ieremia 3:22-23)

În fiecare dimineață se înnoiesc îndurările pe care Domnul le are pentru tine. Și datorită marii sale iubiri vă aflați în viață în această zi. Nu uitați să-i mulțumiți pentru noua zi și să vă încredeți în credincioșia lui Dumnezeu.

3) Mulțumește-i lui Dumnezeu

Binecuvântă, suflete, pe Domnul, şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântă, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! (Psalmi 103:1-2)

Amintește-ți să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune pe care ți le aduci aminte. Sunt atât de multe binecuvântări pe care Dumnezeu ni le oferă! Ia-ți hotărârea de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru cel puțin cinci lucruri în fiecare zi. Dezvoltă o atitudine de recunoștință față de Creatorul tău și vei vedea cum te vei simți mai pregătit să înfrunți ziua.

4) Predă-ți ziua lui Dumnezeu

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra, (Psalmi 37:5)

Pentru a începe ziua cu bine, cel mai bine este să dai totul în mâinile celui care poate face totul. Încrede-te în Dumnezeu și El te va ajuta să învingi astăzi.

5) Cereți ajutorul lui Dumnezeu

Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. (Psalmi 5:3)

Dacă ești îngrijorat sau descurajat de ceva, spune-i lui Dumnezeu! Ca orice părinte iubitor, îi place să-și asculte copiii, să-i ajute și să-i încurajeze. Petreceți timp cu Dumnezeu în fiecare dimineață, spuneți-i planurile voastre pentru ziua respectivă și fiți atenți la direcția și grija Lui.

6) Organizează-ți ziua

Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. (Proverbe 21:5)

Dedicați câteva minute pentru a vă organiza prioritățile zilei este un timp bine cheltuit. Scrieți într-o agendă lucrurile pe care trebuie să le faceți în funcție de prioritate și repetați în minte momentele în care credeți că le puteți face loc. De asemenea, încercați să lăsați câteva spații libere pentru a vă odihni, pentru a vă reface forțele sau pentru a face loc pentru evenimente neprevăzute.

7) Dedică-ți planurile Domnului

Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. (1 Corinteni 10:31)

A face o treabă bună este un mod de a-L lăuda pe Dumnezeu. Hotărăște-te să dai tot ce ai mai bun astăzi și fă-o pentru gloria lui Dumnezeu. Vei descoperi că atitudinea ta față de treburile zilnice se îmbunătățește atunci când faci totul pentru ca Hristos să fie glorificat.

8) Mulțumiți lui Dumnezeu în toate lucrurile

Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmi 37:23-24)

Mișcați-vă întotdeauna în limitele a ceea ce știți că Îi place Domnului. Luați decizii care să-L slăvească pe El. Dar nu uitați că, chiar dacă uneori dați greș, El nu vă va părăsi niciodată. El te susține și te ajută să te ridici și să mergi pe drumul lui pentru gloria și onoarea Sa. Încrede-te mereu că El te iubește și are grijă de tine!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 5 Promedio: 4.2]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!