33 Versete biblice despre convertire

Views: 103

Dumnezeu să vă binecuvânteze, astăzi vrem să vă prezentăm o listă de versete biblice despre convertire. Dumnezeu este bun și vrea ca toata lumea sa să fie mântuită, dar ne iubește atât de mult încât ne-a dat posibilitatea să alegem dacă vrem viața aceea veșnică în împărăția sa sau să-l respingem. Sperăm că aceste versete de pocăință și convertire vă vor fi de mare folos și vor servi și ca exemple de convertire în Biblie.

1 daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2 Cronici 7:14)

2 Daca va intoarceti la Domnul, fratii vostri si fiii vostri vor gasi mila la cei ce i-au luat robi si se vor intoarce in tara. Caci Domnul Dumnezeul vostru este milostiv si indurator si nu-Si va intoarce fata de la voi, daca va intoarceti la El.” (2 Cronici 30:9)

3 De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli. (Coloseni 3:5)

4 Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. (2 Petru 3:9)

5 Caci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Intoarceti-va, dar, la Dumnezeu si veti trai.” (Ezechiel 18:32)

6 Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare. (Faptele Apostolilor 3:19)

7 Sfasiati-va inimile, nu hainele, si intoarceti-va la Domnul Dumnezeul vostru. Caci El este milostiv si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate si-I pare rau de relele pe care le trimite. (Ioel 2:13)

8 “Pocaiti-va”, le-a zis Petru, “si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Faptele Apostolilor 2:38)

9 Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra. (Matei 3:8)

10 De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.” (Matei 4:17)

11 Tot asa, va spun ca va fi mai multa bucurie in cer pentru un singur pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de oameni neprihaniti care n-au nevoie de pocainta. (Luca 15:7)

12 De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele. (Iacov 1:21)

13 N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” (Luca 5:32)

14 Eu iti sterg faradelegile ca un nor, si pacatele, ca o ceata: intoarce-te la Mine, caci Eu te-am rascumparat. (Isaia 44:22)

15 “Dar chiar acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine cu toata inima, cu post, cu planset si bocet!” (Ioel 2:12)

16 El zicea: “S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.” (Marcu 1:15)

17 Sa se lase cel rau de calea lui, si omul nelegiuit sa se lase de gandurile lui, sa se intoarca la Domnul care va avea mila de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseste iertand.” (Isaia 55:7)

18 Spune-le, dar: “Asa vorbeste Domnul ostirilor: “Intoarceti-va la Mine, zice Domnul ostirilor, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul ostirilor. (Zaharia 1:3)

19 Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te! (Apocalipsa 3:19)

20 Dar daca cel rau se intoarce de la toate pacatele pe care le-a savarsit si pazeste toate legile Mele, si face ce este drept si placut, va trai negresit, nu va muri. (Ezechiel 18:21)

21 Tot asa, va spun ca este bucurie inaintea ingerilor lui Dumnezeu pentru un singur pacatos care se pocaieste.” (Luca 15:10)

22 De aceea va voi judeca pe fiecare dupa caile lui, casa a lui Israel, zice Domnul Dumnezeu. Intoarceti-va si abateti-va de la toate faradelegile voastre, pentru ca sa nu va duca nelegiuirea la pieire. (Ezechiel 18:30)

23 Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca; (Faptele Apostolilor 17:30)

24 Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii. (Romani 6:13)

25 Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu. (Galateni 6:1)

26 Veniti-va in fire, cum se cuvine, si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu: spre rusinea voastra o spun. (1 Corinteni 15:34)

27 Intoarceti-va sa ascultati mustrarile mele! Iata, voi turna duhul meu peste voi, va voi face cunoscut cuvintele mele… (Proverbe 1:23)

28 Nu fiti ca parintii vostri, carora le vorbeau prorocii de mai inainte, zicand: “Asa vorbeste Domnul ostirilor: “Intoarceti-va de la caile voastre cele rele, de la faptele voastre cele rele!”, dar n-au ascultat si n-au luat aminte la Mine, zice Domnul. (Zaharia 1:4)

29 Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. (Luca 13:3)

30 Nu va mintiti unii pe altii, intrucat v-ati dezbracat de omul cel vechi cu faptele lui, 10 si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut. (Coloseni 3:9-10)

31 Atunci Pavel a zis: “Ioan a botezat cu botezul pocaintei si spunea norodului sa creada in Cel ce venea dupa el, adica in Isus.” (Faptele Apostolilor 19:4)

32 Caci numai daca va veti indrepta caile si faptele, daca veti infaptui dreptatea unii fata de altii, 6 daca nu veti asupri pe strain, pe orfan si pe vaduva, daca nu veti varsa sange nevinovat in locul acesta si daca nu veti merge dupa alti dumnezei, spre nenorocirea voastra, 7 numai asa va voi lasa sa locuiti in locul acesta, in tara pe care am dat-o parintilor vostri, din vesnicie in vesnicie. (Ieremia 7:5-7)

33 Dumnezeu, dupa ce a ridicat pe Robul Sau Isus, L-a trimis mai intai voua, ca sa va binecuvanteze, intorcand pe fiecare din voi de la faradelegile sale.” (Faptele Apostolilor 3:26)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!