Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, reflecție

Views: 52

Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. (Psalmi 119:105)

Acest verset oferă o metaforă care ne ajută să înțelegem unul dintre rolurile Cuvântului lui Dumnezeu. Biblia este acea lampă care ne luminează picioarele și lumina care ne luminează calea. Strălucirea sa ne ajută să mergem cu fermitate și perseverență în direcția corectă, fără teamă de cădere.

Psalmistul s-a exprimat cu o certitudine totală, mărturisind ceea ce însemna Cuvântul Domnului pentru viața lui. Lăsându-se călăuzit de lumina Bibliei, el a putut să meargă în siguranță pe calea pe care trebuia să o urmeze.

În Cuvântul lui Dumnezeu găsim înțelepciunea care ne ajută să înțelegem calea cea bună. Datorită ei luăm decizii bune fără să ne împiedicăm și strălucim cu lumina Domnului în fața întunericului acestei lumi. Într-o lume atât de instabilă, Biblia ne călăuzește cu adevărurile sale veșnice și ne întărește cu dragostea neschimbată a Dumnezeului nostru.

Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. (Psalmi 119:105)

Lămpile și luminile sunt cele mai eficiente în mijlocul întunericului și al întunericului. În mijlocul unui astfel de mediu, chiar și cea mai slabă lumină are cel mai mare efect. Lumina este făcută să înlocuiască întunericul și nici cel mai adânc întuneric nu poate învinge puterea luminii.

Trebuie să cunoaștem Cuvântul Domnului pentru a ne bucura pe deplin de lumina Sa. Nu este suficient să avem o Biblie pe raft sau să o purtăm cu noi duminica. Este necesar să o deschidem, să o citim, să lăsăm cuvintele ei să ne umple mintea și să ne învețe despre Dumnezeu și despre voia Sa în orice situație.

În antichitate, în sate nu exista o iluminare centrală. Fiecare trebuia să poarte propria lumină pentru a se asigura că se află pe calea cea bună, fără să se împiedice sau să calce pe ceva periculos sau neplăcut. Acea lumină pe care o purtau nu numai că le lumina calea pe care trebuiau să meargă, dar îi și ajuta să nu-și lase picioarele să aterizeze acolo unde nu trebuia. Cuvântul lui Dumnezeu face acest lucru pentru noi.

Cuvântul lui Dumnezeu face acest lucru pentru noi: ne arată calea pe care trebuie să mergem, pentru că aceasta îi place lui Dumnezeu. De asemenea, ne avertizează cu privire la căile care ne îndepărtează de Dumnezeu și de voia Sa. Studiind Biblia și permițându-i să ne transforme, vom ajunge să înțelegem ce vrea Dumnezeu pentru noi și vom face tot ce ne stă în putință pentru a merge pe calea pe care El o dorește.

Vrei ca viața ta să fie plină de lumină? Vrei să mergi pe calea cea bună, care Îi place Domnului și să faci voia Lui în orice moment? Lasă-te ghidat de Cuvântul Său.

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. (Matei 5:14)

Versete pe aceeași temă:

Psalmul 16:11

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta. (Psalmi 16:11)

Psalmul 139:23-24

Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile!
Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei! (Psalmi 139:23-24)

2 Samuel 22:29

L-a pus împărat peste Galaad, peste fheşuriţi, peste Izreel, peste Efraim, peste Beniamin, peste tot Israelul. (2 Samuel 2:9)

Psalmul 18:28

Da, Tu îmi aprinzi lumina mea. Domnul Dumnezeul meu îmi luminează întunericul meu. (Psalmi 18:28)

Proverbe 6:23

Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi mustrarea sunt calea vieţii. (Proverbe 6:23)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!