L-a văzut cineva vreodată pe Dumnezeu?

Views: 21

Întrebare: “L-a văzut cineva vreodată pe Dumnezeu?”

Biblia spune că “nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu, în niciun moment”. (Ioan 1:18) Dar versetul continuă să dezvăluie o persoană care L-a văzut pe Dumnezeu. A doua parte a versetului spune: “singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut”. Numai Isus L-a văzut pe Dumnezeu. După cum spune Ioan 6:46: “Nu că cineva a văzut pe Tatăl, afară de Acela care vine de la Dumnezeu; da, Acela a văzut pe Tatăl”.

Imaginația lui Dumnezeu = Idolatrie

Este idolatrie pentru orice om să își folosească imaginația pentru a-și închipui cum este Dumnezeu. Niciun om nu L-a văzut pe Dumnezeu, deoarece nu poți înghesui un Dumnezeu infinit într-o minte finită, căci acea minte finită ar exploda. În Exodul 34, Moise i-a cerut lui Dumnezeu “arată-mi slava Ta”, dar Dumnezeu i-a răspuns “nu poți să-mi vezi fața, pentru că nimeni nu poate să-mi vadă fața și să trăiască”.

Singura persoană care îl poate vedea pe Dumnezeu este cineva care este 100% om și 100% Dumnezeu. Isus este mediatorul între om și Dumnezeu și singura persoană care poate dezvălui cum este Dumnezeu. Isus are o mână pe Dumnezeu și una pe om și, prin urmare, poate dezvălui pe deplin cum este Dumnezeu. Dumnezeu este Duh (Ioan 4:24), Dumnezeu este “invizibil” (1 Timotei 1:16), “locuind într-o lumină de neatins” (1 Timotei 6:16). Cu toate acestea, Isus este “chipul lui Dumnezeu invizibil”, dezvăluind exact cum este Dumnezeu.

Calea mântuirii

Calea mântuirii este întotdeauna de la Dumnezeu către om, NU de la om către Dumnezeu. Omul nu se poate folosi doar de rațiunea sa pentru a determina cine este Dumnezeu, ci mai degrabă omul își folosește rațiunea pentru a înțelege revelația lui Dumnezeu. Dumnezeu este cel care a trebuit să se reveleze pe Sine însuși în cuvântul Său și, în cele din urmă, în Fiul Său. Ultimul cuvânt al lui Dumnezeu către omenire este Isus. Limbajul în care Dumnezeu vorbește omenirii este în Fiul Său – “După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile.”. (Evrei 1:1-2)

Arătați-ne pe Tatăl

Filip i-a spus lui Isus “arată-ne pe Tatăl și ne va fi de ajuns”, iar Isus i-a răspuns: “Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?. (Ioan 14:9) Dumnezeu ne-a dat crucea, iar la cruce este Dumnezeu. Privește-l pe Isus și descoperă exact cum este Dumnezeu.

Moise nu a putut vedea fața lui Dumnezeu, dar acum noi putem privi fața lui Dumnezeu când Îl privim pe Isus prin Scripturi și vedem “Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos.” (2 Corinteni 4:6)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!