Pedofilia în Brazilia: forţează un minor să atingă un om gol într-un muzeu

Views: 5

Este o presupusã”performanta artistica” la Muzeul de arta moderna din São Paulo, un video care  a fost difuzat în reţelele sociale şi  a atras critici imediat. La O săptămână după închiderea unui eşantion de diversitate sexuală, este instalată o nouă controversă.O fată, de aproximativ 4 ani, este încurajată de o femeie adultă să atingă corpul complet dezbrăcat al unui om de pe podea. Minorul, iniţial, rezistă  săl atingă .

La insistenţa femeii, atinge vârful degetelor de o parte şi se retrage. Femeia cere fetei să continue, ea se întoarce la corpul de sex masculin, care  are expus complet organele genitale, şi atinge picioarele sale; Pe scurt, apoi, se retrage departe rapid.

Personajul care este atins nu este imuabil. Ştie ce se întâmplă. Este un “artist” care efectuează o “performanţă”. Există mai multe persoane în jurul care contempla, fără a spune nimic. De asemenea, o persoană care pare a fi un oficial de securitate. Acest lucru se întâmplă într-un loc public care operează datorită resurselor de trezorerie: un muzeu din sud-estul Braziliei.

Povestea poate fi văzută în video care însoţeşte acest text. Nu e ficţiune. S-a întâmplat in Muzeului de artă modernă din São Paulo (MAM), una dintre cele mai importante din America Latină.

Este prezentarea unei presupuse “performante artistice” numita “la Bête”, de catre coregraful Carioca Wagner Schwartz, si a avut loc la inaugurarea expozitiei “Panorama da Arte Brasileira”.

Video care înregistrează faptele a fost plasat pe reţelele sociale şi a provocat indignare profundă. Mii de oameni spun că este un act iresponsabil, de erotizarea copiilor,  de abuz asupra copiilor. Unii acuză instituţia şi coregraful  pentru pedofilie. Li se spune “ticăloşi” şi “infractori”.

Unii, cu toate acestea, apăra “performanţa” argumentând că este un “act artistic” nud şi apăra libertatea nerestricţionată pentru autorul care face o nouă lectură a muncii “bug-uri” (animale) din brazilian Lygia Clark, prin urmare, corpul său este prezentat ca Un obiect care poate fi manipulat.

În ciuda prezenţei unor astfel de voci favorabile, repudierea pentru că au permis şi au încuraja participarea unei fete este, până în prezent, pe scară largă; Din acest motiv, MAM a fost obligat să publice pe pagina sa de Facebook o notă de clarificare în cazul în care se raportează că Muzeul are obiceiul de a alerta vizitatorii “orice subiect sensibile la restricţie publică”, şi că camera în care Schwartz a fost prezentat a fost Indicat în mod corespunzător.

El asigură că activitatea coregrafului “nu are conţinut erotic” şi că fata care apare în film a fost “însoţită de mama ei” în timpul expoziţiei, astfel încât criticile sunt “în afara contextului”.

Textul, departe de a potoli controversa, la aprins  mai mult. În  comentarile care urmează publicării, declaraţia muzeului a fost descrisă, de mulţi, ca ridicol, cinic şi idiot. Există cei care solicită ca acest fapt să fie denunţat în faţa organelor oficiale de protecţie a copiilor şi adolescenţilor.

Chiar şi o femeie care de marcă “conservatori”, ca bobos scrie: “nota doamnei este regretabil, nu sunt de acord pe deplin cu Muzeul pentru a permite participarea unui copil; Este o omisiune gravă atât a instituţiei, cât şi a celor responsabili pentru copil. Asta nu e artă. ”

Şi de fapt, dacă a existat omisiune. Văzând fata cum este încurajată să atingă barbatul gol nici unul dintre cei prezenţi în cameră nu au spus nimic și nici nu au  făcut ceva pentru a preveni acest fapt.

În video apare un barbat, îmbrăcat într-un costum întunecat, care pare a fi un oficial al muzeului. El contempla scena incommodat, dar nu intervine. Printre oamenii care sunt în audienţă, un barbat felicită fata după ce a atins coregraful. “Artistul” el însuşi nici nu spune şi nici nu face nimic pentru a evita să fie văzut în goliciunea lui sau pentru a nu fi atins de minor.

Lucrarea de artă Schwartz a fost deja prezentat la Institutul Goethe, în Salvador, în nord-est a ţării, şi după cum se poate verifica în acest film a existat, de asemenea, prezenţa a cel puţin două fete.

Controversa apare la doar două săptămâni după controversata expoziţie “Queer Museu-cartografie de diferenţă în arta brazilian” a fost închisă la presiune cetăţenilor . Expozitia, sponsorizat de către Banco Santander cu resurse de deducere fiscale, a prezentat o serie de lucrari axate pe diversitatea sexuală.

Unii, au prezentat acte de bestialitate şi stimulent pentru pedofilie, homosexualitatea feminină şi masculină, pe lângă hule la imagini şi obiecte religioase.

Expoziţia, montat în Porto Alegre, la capătul sudic al ţării, nu a avut nici o restricţie în timpul vizitelor şi a prezentată ca un act public  care a fost destinat copiilor şi adolescenţilor din şcolile din oraş.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!