¿Poate un creștin să aibă o relație de prietenie și să se căsătorească cu cineva care NU este creștin?

Views: 8

Nu este înțelept ca un creștin să se întâlnească cu un necreștin, iar căsătoria cu un necreștin nu este o opțiune biblică.

2 Corinteni 6:14 ne spune. Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

Imaginea este a doi boi incompatibili care împart același jug. În loc să lucreze împreună pentru a trage sarcina, ei ar lucra unul împotriva celuilalt.

Deși acest pasaj nu menționează în mod specific căsătoria, el are cu siguranță implicații pentru căsătorie. Pasajul continuă spunând că nu există armonie între Hristos și Belial (Satana). Nu poate exista armonie spirituală în căsătoria dintre un creștin și un necreștin.

Pavel le amintește credincioșilor că ei sunt locuința Duhului Sfânt, care locuiește în inimile lor pentru mântuire (2 Corinteni 6:15-17). Din acest motiv, ei trebuie să fie separați de lumea din lume, pentru că nu sunt din lume, și acest lucru nu este nicăieri mai important decât în cea mai intimă relație a căsătoriei.

Biblia mai spune: “Să nu vă înșelați: “Tovarășii răi strică bunele moravuri” (1 Corinteni 15:33). A avea orice fel de relație intimă cu un necredincios poate deveni rapid un obstacol în calea umblării tale cu Hristos. Suntem chemați să-i evanghelizăm pe cei pierduți, nu să fim intimi cu ei.

Nu este nimic greșit în a construi prietenii de calitate cu necredincioși, dar acesta este motivul pentru care ar trebui să mergeți. Dacă te-ai întâlni cu un necredincios, gândește-te care este prioritatea: să ai o aventură sau să câștigi un suflet pentru Hristos? Dacă ai fi căsătorit cu un necredincios, cum ați putea cultiva intimitatea spirituală în căsnicia voastră? Cum ar putea fi construită și menținută o căsnicie de calitate dacă nu sunteți de acord cu privire la cea mai importantă problemă din univers: Domnul Isus Hristos?

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!