Reflecție asupra încrederii în Dumnezeu

Visits: 47

A avea încredere în Dumnezeu înseamnă a avea siguranța că nu ne va dezamăgi. Vremurile dificile și nesigure vin pentru noi toți – face parte din viață! Cum răspundem la ele? Continuăm să ne încredem în Tatăl nostru Dumnezeu sau cedăm în fața tristeții, a anxietății și a disperării?

Încrederea în Dumnezeu în mijlocul încercărilor

Am putea crede că, odată ce am luat decizia de a-L urma pe Isus, totul este stabilit. Și da, într-o anumită măsură, așa este. Cel mai important lucru este deja stabilit: destinul nostru veșnic. Știm că ne vom petrece veșnicia cu Isus! Dar, între timp, suntem încă aici, pe pământ, iar viața de aici este plină de provocări. În mijlocul lor, credința noastră este pusă la încercare. Depinde de noi să decidem dacă ne păstrăm credința fermă, sprijinindu-ne pe Dumnezeu, sau dacă renunțăm.

Cum putem continua să ne încredem în Dumnezeu în mijlocul luptelor noastre?

Apropiați-vă de Dumnezeu și stați tari.

Atunci când petrecem timp cu Dumnezeu și vorbim cu El în fiecare zi, primim odihnă și pace în sufletul nostru. Apropiați-vă de el și duceți-i poverile voastre. Dar hotărăște-te și să mergi în prezența lui pentru a-i auzi vocea și a primi îmbrățișarea lui iubitoare și mângâietoare. Încântați-vă în Domnul, nu lăsați problemele să vă întunece viziunea spirituală.

Această relație zilnică cu Dumnezeu în mijlocul oricărei situații te va ajuta să mergi mai departe și îți va întări încrederea în Domnul. Nu-i întoarceți spatele lui Dumnezeu. Mergeți înaintea Lui, simțiți prezența și grija Lui și veți vedea cum încrederea voastră va crește. Cu cât Îl cunoști mai bine pe Dumnezeu, cu atât mai puternică va fi încrederea ta în El.

Citiți și memorați Cuvântul

În Cuvântul lui Dumnezeu veți găsi încurajare, pace și putere. Nu subestimați puterea Cuvântului lui Dumnezeu. Evrei 4:12 spune următoarele:

Fă-ți timp să citești și să memorezi Biblia. Permiteți-i să vă pătrundă în inimă, pentru a vă ajuta să vedeți perspectiva lui Dumnezeu în mijlocul situației prin care treceți. Cuvântul Său vă va da claritate și vă va calma temerile. Mai presus de toate, vă va încuraja și vă va ajuta să vă amintiți că, deși uneori nu o putem vedea, Dumnezeu este întotdeauna la lucru. El nu vă uită!

Amintește-ți ce a făcut deja Domnul pentru tine.

Cu siguranță vă amintiți de alte momente dificile din viața dumneavoastră în care L-ați văzut pe Dumnezeu la lucru. Amintiți-vă de acele momente și mulțumiți-i lui Dumnezeu pentru intervenția Sa în mijlocul acelor situații. Aveți încredere că El va lucra din nou și va interveni în situația voastră actuală.

Adesea, în timp, putem vedea și înțelege mai bine de ce Dumnezeu a acționat așa cum a făcut-o și când a făcut-o. Amintirea acelor detalii ne ajută să așteptăm cu mai multă încredere și putere. Ceea ce poate părea lent din perspectiva noastră umană, pentru Dumnezeu este o sincronizare perfectă. Isaia 55:8-9 spune:

Învață să aștepți pe Domnul! Și, în timp ce aștepți, amintește-ți de credincioșia și grija Lui pentru tine de-a lungul anilor.

Gândește-te la beneficiile încrederii în Dumnezeu

Există binecuvântări pentru cei care se încred în Domnul. Atunci când ne încredem în Dumnezeu, suntem asemenea acelui copac bine plantat care are rădăcinile bine înfipte lângă pârâul de apă, sursa sa de viață. Fără apă, copacul va muri, nu va putea rezista la căldură și se va ofili. În același mod, suntem morți din punct de vedere spiritual dacă nu avem rădăcinile noastre spirituale plantate în Dumnezeu. Dumnezeu este sursa noastră de viață!

Stând ferm în Dumnezeu, veți putea face față încercărilor vieții. Apa Lui – curgerea Duhului Său Sfânt în tine – va aduce alinarea necesară la momentul potrivit, poți fi sigur de asta. Dumnezeu nu-și abandonează copiii. El vă ține de mână, vă sfătuiește și vă va călăuzi în voia Sa până la sfârșitul zilelor voastre aici pe pământ (Psalmul 73:23-24). Cum să nu vă încredeți în El?

Într-o zi, când veți privi în urmă și vă veți aminti de dificultățile acestui moment, vă veți da seama că faptul că faptul că ați rămas fermi în a vă încrede în Dumnezeu v-a făcut mai puternici. Vei recunoaște că faptul că faptul că L-ai ascultat pe Dumnezeu și ai făcut ceea ce ți-a spus te-a condus pe calea cea bună. Credința ta va fi întărită.

Încrederea în Dumnezeu implică curaj. Este nevoie de curaj pentru a lăsa lucrurile în mâinile lui Dumnezeu, știind că El va lucra și ne va arăta ce este corect. Încrezători în Dumnezeu, nu ne grăbim, ci așteptăm direcția Lui. Ne luăm timp să ascultăm vocea Sa, să citim Cuvântul Său, ne apropiem de El și ne amintim ce a făcut pentru noi.

Să alegem să ne încredem în Dumnezeu în fiecare zi și în mijlocul oricărei situații. El a fost credincios și va continua să fie credincios, să nu ne îndoim de asta.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!